Povestea palatului minunat

July 11th, 2010

Povestea palatului minunatCu multi ani in urma, in India antica, un maharajah a vrut sa construiasca un omagiu grandios pentru sotia sa, ca semn al marii si profundei sale iubiri pentru ea. Si-a dorit sa creeze un edificiu care sa nu semene cu nimic din ceea ce vazusera oamenii vreodata, care sa faca lumina lunii sa paleasca, pe care oamenii sa-l admire in secolele viitoare. Asa ca, zi de zi, caramida cu caramida, muncitorii au lucrat sub soarele torid. Zi de zi, edificiul incepu sa se contureze din ce in ce mai bine, semanand tot mai mult cu un monument, inaltandu-se tot mai mult ca un simbol al iubirii, pe cerul azuriu al Indiei. In cele din urma, dupa douazeci si doi de ani de progres zilnic, palatul de marmura pura fu terminat…

Este vorba de Taj Mahal. Una dintre cele Sapte Minuni ale Lumii.

Fiecare persoana de pe planeta este o minune a acestei lumi.

Fiecare dintre noi este un eoru, intr-un fel sau altul.

Fiecare are potentialul necesar pentru a se realiza, pentru a cunoaste o fericire extraordinara si o implinire durabila. Sunt necesari cativa pasi mici in directia implinirii obiectivelor noastre.

Asemeni Taj Mahal-ului, o viata in care minunile se revarsa se construiestre zi de zi, caramida cu caramida.

Micile victorii duc la mari victorii. Schimbarile si imbunatatirile mici, gradate, vor crea obiceiuri pozitive. Obiceiurile pozitive vor genera rezultate, iar rezultatele te vor orienta catre o mai mare schimbare personala. Incepe sa traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima. Incepand de azi, invata mai mult, razi mai mult si fa ceea ce iti place cu adevarat sa faci.

Nu-ti nega menirea.

Pentru ca ceea ce se afla in spatele tau si ceea ce se afla in fata ta conteaza foarte putin in comparatie cu ceea ce se afla in interiorul tau.

Extras din cartea „Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul’, de Robin S. Sharma

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.