De ce e atat de important sa ai o minte concentrata?

July 10th, 2010

Sa ai o minte concentrataSa zicem ca te-ai pierdut intr-o padure in mijlocul iernii. Trebuie neaparat sa ajungi intr-un loc incalzit. Tot ceea ce ai in rucsac este o scrisoare pe care ti-a trimis-o prietenul tau cel mai bun, o cutie de conserve si o lupa mare pe care o porti pentru a-ti compensa vederea deficitara. Cu putin noroc, ai reusit sa gasesti niste lemne uscate, dar, din nefericire, nu ai chibrituri. Cum aprinzi focul?

E foarte simplu. Pui scrisoarea pe lemnul uscat si tii lupa deasupra ei. Razele soarelui se vor focaliza si vor aprinde lemnul in cateva secunde.

Esenta exemplului este aceasta: daca pui scrisoarea pe lemnul uscat nu se va produce nici un rezultat (conserva este pusa acolo doar pentru a distrage de la solutia evidenta…)

Daca insa folosesti lupa pentru a focaliza razele dispersate ale soarelui asupra scrisorii, ea va arde.

Aceasta analogie este valabila si in cazul mintii. Cand concentrezi puterea ei extraordinara asupra unor obiective definite, pline de sens, vei aprinde rapid flacarile potentialului personal si vei obtine rezultate uimitoare.

Ce cauti?..Vrei sa fii un tata mai bun si sa traiesti o viata mai echilibrata, mai implinitoare? Iti doresti mai mult implinire spirituala? Simti ca isi lipsesc aventura si distractia? Gandeste-te putin. Doar tu poti raspunde la aceasta intrebare.

Mintea poate realiza lucruri extraordinare. Chiar si faptul ca ai o dorinta sau un vis inseamna ca ai si capacitatea corespunzatoare pentru a-l realiza. Totusi, pentru a elibera puterea mintii, trebuie mai intai sa reusesti sa o strunesti si sa-i directionezi focalizarea doar catre sarcina respectiva. Cand focalizezi mintea doar pe un singur scop, in viata ta se vor manifesta daruri iesite din comun. Incearca!

Extras din cartea „Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul’, de Robin S. Sharma

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.