Călători neplăcuți pe autobus

January 30th, 2013

Călători neplăcuți pe autobusImaginați-vă că sunteți șoferul unui autobus plin de călători.
Printre călători sunt și câteva persoane foarte neplăcute: nu numai că miros foarte rău și arată îngrozitor, dar fac tot ce le stă în putință pentru a vă deranja de la condus: dau cu piciorul în ușa cabinei șoferului, urlă și vă amenință. Dar din fericire în cabină nu au cum să ajungă și controlul autobusului este în mâinile Dvs.

Două lucruri puteți să faceți în acest caz. Prima variantă este să opriți autobusul și să vă confruntați cu acești călători. Dacă faceți acest lucru, pe de o parte autobusul nu se va îndrepta către destinație, iar pe de altă parte, călătorii vor fi din ce în ce mai agresivi: chiar dacă reușiți să-i dați jos din autobus pe ușă, ei se vor întoarce intrând pe geamuri.

Cealaltă variantă este să acceptați prezența călătorilor (cu siguranță nu se poate să-i ignorați) și să vă conduceți autobusul către destinație.

Cine sunt „călătorii” din viața Dvs.? Și ce faceți cu ei de obicei?

 

Sursa: Hayes, S.C., Strosahl, K.D., Wilson, K.G. (2011). Acceptance and Commitment Therapy: the process and practice of mindful change. Guilford Press, New York.

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.