Caută extraordinarul în lucrurile obişnuite

July 6th, 2012

Cauta extraordinarul in lucrurile obisnuiteAm auzit o povestire despre doi muncitori care au fost intervievaţi de un reporter. Acesta l-a întrebat pe primul muncitor: „Cu ce te ocupi?” Răspunsul lui a fost că munceşte efectiv ca un sclav, ca un zidar prost plătit, care-şi petrece zilele punând cără­mizi una peste alta.

Apoi reporterul l-a întrebat pe cel de-al doilea mun­citor acelaşi lucru. Răspunsul acestuia însă a fost cu totul diferit. „Sunt cel mai norocos om de pe pământ”, a spus. „Particip la construcţia unor opere de arhitectură fru­moase şi importante. Ajut la transformarea unor simple bucăţi de cărămidă în nişte capodopere uimitoare”.

Amândoi aveau dreptate.

Adevărul este că, în viaţă vedem numai ceea ce vrem să vedem.

Dacă vei căuta urâţenie, o vei găsi din belşug. Dacă vei căuta defectele în oameni, în carieră, în lume în general, le vei găsi cu siguranţă. Dar şi contrariul este valabil. Dacă vei căuta extraordinarul în lucrurile obişnuite, vei învăţa să-l observi. Zidarul vede catedrale în bucăţile de cărămidă. Întrebarea este: tu poţi să vezi asta? Poţi vedea armonia existentă în lume, perfecţiunea universului în acţiune, frumuseţea extraordinară a naturii, miracolul incredibil al vieţii omeneşti?

Pentru mine. totul este o problemă de intenţie. Există multe motive pentru a fi recunoscător, pentru a avea o atitudine plină de respect. Viaţa este extraordinară şi trebuie preţuită ca atare. Nu uita acest lucru, iar lucrurile mărunte, obişnuite vor căpăta un sens nou.

 

Sursa: Cartea: “Nu-ti bate capul cu mărunțișurile”, autor: dr. Richard Carlson

GD Star Rating
loading...
Caută extraordinarul în lucrurile obişnuite, 4.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.