Trăim cel mai puţin dintre europeni

April 19th, 2012

Trăim cel mai puţin dintre europeni Alina Răducanu

Speranţa de viaţă în România este de 73,4 ani, cifră care ne situează pe ultimul loc în UE. Pe primul loc se află Spania, cu 82 de ani

Statisticile internaţionale ne confirmă încă o dată ceea ce simţim de mult pe pielea noastră: trăim prost, suntem bolnavi şi nu avem grijă de sănătatea noastră. Tocmai de aceea românii au cea mai mică speranţă de viaţă din UE, în medie 73 de ani.

Suntem campionii Europei şi ne situăm pe locul patru în topul mondial la incidenţa bolilor cardio-vasculare, potrivit Asociaţiei Americane a Inimii.

Cifrele arată că 62% din decese, în rândul românilor, sunt cauzate de aceste afecţiuni. Şi asta pentru că avem un stil de viaţă dezechilibrat: consumăm multe grăsimi, zaharuri şi făinoase, în loc de fructe şi legume proaspete, sărim adesea peste controlul medical periodic şi nu facem suficientă mişcare.

Harta vietii

Toate acestea ne îmbolnăvesc, iar speranţa de viaţă scade semnificativ. Iată de ce, românii trăiesc cel mai puţin dintre europeni. În timp ce viaţa medie a acestora se întinde de la 73,4 ani până la 82,2 ani, românii trăiesc 73,4 ani, potrivit Econtext.

Trebuie spus că femeile din România trăiesc, în medie, 77 de ani şi 3 luni, cu opt ani mai puţin decât ocupantele primei poziţii, adică spanioloaicele şi franţuzoaicele (85 de ani). La rândul lor, bărbaţii români trăiesc cu zece ani mai puţin (69,6 ani) decât ocupanţii locului întâi, spaniolii, a căror speranţă de viaţă este de 79,1 ani.

Sursa: http://www.click.ro

GD Star Rating
loading...
Trăim cel mai puţin dintre europeni, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.