Cel mai bogat om din vale

June 28th, 2011

Cel mai bogat om din valeCarl, un bogat proprietar de pământuri, deseori călărea pe proprietăţile sale pentru a se bucura de averea sa. Într-o zi, când călărea pe unul dintre pământurile sale pe calul lui preferat, l-a văzut pe Hans, un arendaş bătrân.

Hans stătea sub un copac când Carl a trecut pe lângă el. „Tocmai îi mulţumeam lui Dumnezeu pentru mâncare” – a zis Hans. „Dacă asta ar fi tot ce aş avea de mâncare, nu cred că aş simţi că ar trebui să fiu recunoscător pentru ceva”- a spus Carl. Dar Hans i-a răspuns: „Dumnezeu mi-a dat tot ceea ce aveam nevoie, aşa că-i sunt recunoscător.”

Apoi, bătrânul fermier a continuat: „E straniu că vii la mine chiar azi, pentru că am avut un vis azi noapte. În acel vis, o voce mi-a zis că cel mai bogat locuitor al acestei văi va muri în această seară. Nu ştiu ce poate să însemne asta, dar m-am gândit că ar trebui să-ţi spun.”

Auzind astea, Carl a răbufnit: „Visele sunt nişte prostii” şi a călărit mai departe, însă nu a reuşit să uite vorbele lui Hans: „Cel mai bogat om din vale va muri diseară”. În mod sigur el era cel mai bogat om din vale, aşa că şi-a invitat doctorul la el în acea seară. Apoi i-a spus medicului tot ce a auzit de la Hans. După o consultaţie temeinică, doctorul i-a spus bogătaşului: „Carl, eşti la fel de puternic şi sănătos ca un cal. Nu există nici o posibilitate ca tu să mori în această seară.”

Cu toate acestea, pentru a fi siguri, medicul a rămas alături de Carl, şi au jucat cărţi în timpul nopţii. Doctorul a plecat a doua zi dimineaţă, iar Carl s-a scuzat că s-a panicat din cauza unui vis al unui bătrân. Pe la ora nouă, un mesager a apărut la uşa lui Carl.

„Ce s-a întâmplat?”- a întrebat Carl.

„E vorba despre bătrânul Hans – a spus mesagerul. A murit în această noapte în somn.”

(Sursa: http://www.agiftofinspiration.com.au/stories/inspirational/Richest.shtml)

GD Star Rating
loading...
Cel mai bogat om din vale, 7.5 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.