În viaţă nu există greşeli, ci numai lecţii

September 15th, 2009

În viaţă nu există greşeli, ci numai lecţiiAtunci când gresesc, defapt experimentez. Există totuşi o diferenţă foarte mare între greşeală şi neglijenţă. Greşeala face parte din procesul succesului (încercare şi eroare). Neglijenţa înseamnă să ştiu ce am de făcut, dar să nu îmi mai pese.

Greşeala este o bucăţică din succes. Cu fiecare greşeală făcută mă apropii mai mult de succes. Aceasta nu înseamnă să caut să fac cât mai multe greşeli, ca să fiu cât mai aproape de succes. Ci înseamnă să înţeleg şi să accept greşeala ca fiind un pas atât de firesc cum este şi victoria.

Tot Universul “greseşte”. De ce? Pentru că experimentează permanent. Iar orice experiment se bazează pe încercare şi eroare.

O greşeală (eroare) elimină una dintre posibilităţi. Dificultatea pentru noi, oamenii, este că încărcăm greşeala cu foarte multă emoţionalitate. “Asta nu trebuia să se întâmple!” Ei, mai târziu îmi dau seama că a fost bine că s-a întâmplat. M-a ferit de alte greşeli mai mari.

GD Star Rating
loading...
În viaţă nu există greşeli, ci numai lecţii, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Un comentariu la “În viaţă nu există greşeli, ci numai lecţii”

  1. lili on August 12, 2012 15:45    

    pacat ca atunci cind sunt mici copiii nu ii invatam acest lucru pt ca mai apoi sa faca parte din normalitate greseala si sa nu devina o “VINA”

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.