De ce eu?

July 17th, 2015

De ce eu?Arthur Ashe, un jucator de legenda care a castigat Wimbledon-ul, a murit de SIDA in urma administrarii de sânge infectat in timpul unei interventii chirurgicale pe cord în 1983. El a primit multe scrisori de la fanii lui, iar in una dintre ele era intrebat: “De ce a trebuit Dumnezeu să te aleaga pe tine pentru o astfel de boala cumplita?” Raspunsul lui Arthur Ashe a fost: „50 de milioane de copii au inceput sa joace tenis, 5 milioane au învățat să joace tenis, 500.000 au învățat tennis profesionist, 50 de mii au venit sa joace in Circuit, 5000 au ajuns la Grand-Slam, 50 au trecut spre Wimbledon, 4 au ajuns in semifinale, 2 au ajuns în finală ..iar când am tinut cupa in mâna mea, nu l-am întrebat pe Dumnezeu: “De ce eu?” Deci, acum că ma aflu în suferinta, cum pot sa il intreb pe Dumnezeu “De ce eu?”.

 

 

Uneori esti nemulțumit de viața ta, în timp ce mulți oameni din această lume visează sa trăiasca viața ta.

Un copil de la o fermă vede un avion zburand deasupra si viseaza sa zboare. Dar, un pilot într-un avion vede ferma si viseaza sa se întoarca acasă. Asta e viața !! Bucura-te de a ta!

Dacă bogăția este secretul fericirii, atunci cei bogați ar trebui să danseze pe străzi. Dar numai copiii saraci fac asta.

Dacă puterea asigură securitatea, atunci VIP-urile ar trebui să meargă nepăzite. Insa doar cei care trăiesc simplu, dorm liniștiti.

Dacă frumusețea și faima aduc relatii ideale, atunci celebritatile ar trebui sa aiba cele mai bune casatorii.

 

Trăieste simplu, umbla smerit și iubeste cu adevărat!

 

 

Arthur Ashe a fost primul tenisman de culoare care a câştigat US Open şi Wimbledon. Ashe a fost un militant neobosit împotriva discriminării rasiale. Un tip  inteligent şi curios, cu un joc de atac bazat pe un serviciu puternic şi lovituri curajoase, Ashe a făcut parte din echipa de Cupa Davis care a câştigat titlul împotriva României în 1969. Atunci i-a învins şi pe Năstase şi pe Ţiriac în trei, respectiv patru seturi. Ilie şi-a luat revanşa pentru înfrângerea din Cupa Davis în anul următor, când a câştigat Roland Garros la dublu cu Ion Ţiriac împotriva lui Ashe şi Charlie Pasarell în trei seturi.

Ashe a murit în 1993 din cauza complicaţiilor la SIDA, boală luată printr-o transfuzie de sânge în timpul unei operaţii. Va rămâne în memoria fanilor ca un adevărat gentleman pe teren şi în afara lui, un luptător pentru egalitatea în drepturi şi un om generos. În ultimii ani ai vieţii a creat o fundaţie şi a militat pentru conştientizarea publicului şi găsirea de tratamente pentru SIDA. În 1997, USTA i-a onorat memoria dând numele său stadionului principal din complexul de la Flushing Meadows.

 

“Am început tenisul pentru că mi s-a părut distractiv. Mai târziu, am descoperit că trebuie multă muncă pentru a deveni bun”

“Cheia succesului este încrederea în sine. Cheia încrederii în sine este pregătirea”

“Indiferent cine eşti, o să ţi se facă frică în timpul unui meci. Nu mai poţi să-ţi mişti picioarele, nu mai poţi să respiri şi în loc să dai out un centimetru dai out un metru. Dar ajungi la un punct în care să joci cu curaj e mai important decât dacă pierzi sau câştigi”

“Hainele şi manierele nu-l fac pe om. Dar când omul e făcut, hainele şi manierele îi îmbunătăţesc mult aspectul”

“Potenţialul meu transcende limitele impuse de rasa şi identitatea mea etnică”

“Adevăratul eroism este sobru, lipsit de dramatism. Nu este impulsul de a-i depăşi pe ceilalţi cu orice preţ, ci impulsul de a-i servi pe ceilalţi cu orice preţ”

“Trebuie să le întindem mâna şi celor care ne sunt prieteni şi celor care ne sunt duşmani”

“Din lucrurile pe care le obţinem, ne câştigăm existenţa. Din lucrurile pe care le dăm, ne câştigăm viaţa”

“Dacă ar fi să zic: “Doamne, de ce eu?” în legătură cu lucrurile rele care mi s-au întâmplat, ar trebui să zic: “Doamne, de ce eu?” şi-n legătură cu lucrurile bune”

“Începe unde eşti. Foloseşte ce ai. Fă ce poţi”

 

 

Sursa: http://www.treizecizero.ro/news/lectia-de-istorie-mr-ashe-mr-nastase-crema-de-ghete-si-buchetul-de-flori

 

 

English

 

Arthur Ashe, a legendary Wimbledon player, was dying of AIDS received through infected blood administered during a heart surgery in 1983! He received letters from his fans, one of which conveyed: “Why did God have to select you for such a bad disease?” To this Arthur Ashe replied: 50 million children started playing tennis, 5 million learnt to play tennis, 500,000 learnt professional tennis, 50 thousand came to Circuit, 5 thousand reached Grand-slam, 50 reached Wimbledon, 4 reached the semi-finals, 2 reached the finals and when I was holding the cup in my hand, I never asked God “Why Me?” So now that I’m in pain how can I ask God “Why Me?” Sometimes you are unsatisfied with your life, while many people in this world are dreaming of living your life. A child on a farm sees a plane fly overhead & dreams of flying. But, a pilot on the plane sees the farmhouse & dreams of returning home. That’s life!! Enjoy yours! If wealth is the secret to happiness, then the rich should be dancing on the streets. But only poor kids do that. If power ensures security, then VIPs should walk unguarded. But those who live simply, sleep soundly. If beauty and fame bring ideal relationships, then celebrities should have the best marriages.
Live simply, walk humbly and love genuinely!

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.