Un tânăr ciudat

February 4th, 2015

Un tânăr ciudatStăpânul unei mari ferme avea nevoie de un ajutor care să se îngrijească de grajduri si de fân.

Conform tradiţiei, începu să caute pe cineva la sărbătoarea satului. Zări un băiat 16-17 ani care se plimba printre corturi. Era un baiat înalt şi slab, ce nu părea foarte puternic.

„Cum te numeşti tinere?”

„Andrei, domnule.”

„Caut pe cineva care să vrea să lucreze la ferma mea. Te pricepi la muncile agricole?”

„Da, domnule. Ştiu să dorm într-o noapte cu vânt!”

„Ce spui băiete?”, întrebă ţăranul mirat.

„Ştiu să dorm într-o noapte cu vânt!”

Ţăranul clătină din cap şi plecă.

După-amiaza târziu, îl intalni din nou pe Andrei şi-i facu aceeaşi propunere. Răspunsul lui Andrei fu acelaşi: „Ştiu sa dorm într-o noapte cu vânt”.

Ţăranului îi trebuia un ajutor şi nu un tinerel care se fudulea că poate să doarmă într-o noapte cu vânt.

Mai căută şi pe alţii, dar nu găsi pe nimeni care să vrea să lucreze la ferma lui. De aceea se hotărî să-l angajeze pe Andrei care-i repetă: „Fii pe pace stăpâne, ştiu să dorm într-o noapte cu vânt!”

„Bine. Vom vedea ce ştii să faci.”

Andrei lucră la fermă mai multe săptămâni, dar stăpânul era foarte ocupat şi nu era foarte atent la ceea ce făcea tânărul.

Intr-o noapte fu trezit de vântul care şuiera printre copaci, sufla pe drumuri şi scutura ferestrele. Ţăranul sări din pat căci furtuna ar fi putut deschide porţile grajdului, speria caii şi vacile, risipi fanul şi paiele şi sa facă tot felul de stricaciuni. Alergă să bată la uşa lui Andrei, dar nu primi nici un răspuns. Bătu şi mai tare.

„Andrei, scoală-te! Vino să mă ajuţi înainte ca vântul să distrugă totul!”

Dar Andrei continua să doarmă. Ţăranul nu avea timp de pierdut, Cobori în grabă scările, străbătu curtea în fugă şi ajunse la fermă.

Aici avu o surpriză plăcută.

 

Porţile grajdurilor erau bine închise, iar ferestrele erau zăvorâte. Fânul şi paiele erau acoperite şi legate în aşa fel încât să nu poată fi luate de vânt. Caii erau la loc sigur, iar porcii si găinile erau liniştite. Afară, vântul sufla cu putere. Inăuntrul grajdului, animalele erau liniştite şi totul era la adăpost.

Dintr-o dată ţăranul izbucni într-un hohot de ras zgomotos. Acum înţelesese ceea ce voia să spună Andrei când zicea că ştie să doarmă într-o noapte cu vânt.

Tânărul îşi făcea bine treaba în fiecare zi. Se asigura ca totul era în regulă. Inchidea de fiecare dată uşile şi ferestrele şi se îngrijea de animale. Se pregătea pentru furtună în fiecare zi. De aceea nu-i mai era frică de ea.

Tu reuşeşti să dormi în noaptea aceasta cu vânt care este viata ta ?

 

Sursa: Bruno Ferrero, E cineva acolo sus?

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.