Valorifica diferentele

November 15th, 2013

Valorifica diferenteleOdată ca niciodată animalele se hotărâseră să facă un gest eroic pentru a înfrunta greutăţile „Lumii Noi”, şi au deschis o şcoală. Au adoptat un program de învăţământ constând din cursuri de alergare, căţărat, înot şi zbor. In vederea unei administraţii mai uşoare, toate animalele s-au înscris la toate disciplinele.

Raţa s-a dovedit, excelentă la înot, mai bună chiar decât, instructorul ei, lua note foarte bune la zbor, însă se arăta extrem de neîndemânatecă la alergare. Fiind atât de slabă la această probă, trebuia să rămână peste ore, să renunţe la înot pentru a se antrena. Aşa a şi făcut, până ce şi-a rănit labele palmate, iar la înot a obţinut doar rezultate mediocre. Insă mediocritatea e un lucru admis la şcoală, aşa că nimeni nu s-a sesizat, în afară de raţă, care şi-a făcut mult. sânge rău.

Iepuraşul, fruntaş al clasei, la alergat, a făcut o gravă depresiune nervoasă încercând să compenseze eşecurile la înot.

Veveriţa excela la căţărat, însă s-a simţit din ce în ce mai frustrată la orele de zbor, fiindcă instructorul o silea să ia startul de la sol, de jos în sus, în loc să-l ia din vârful copacului.

Vuturul s-a dovedit a fi un copil dificil şi a trebuit supus unei discipline foarte severe. La orele de căţărat. îi întrecea pe toţi, ajungea primul în vârful copacului, dar insista să ajungă acolo în stilul lui, foarte personal.

La sfârşitul anului, un ţipar anormal, care înota extraordinar de bine, izbutea sa şi alerge, să se caţere şi chiar să zboare cât. de cât, a obţinut media cea mai bună.

Câinii de prerie au rămas în afara şcolii, contestând, taxa impusă, deoarece administraţia n-a vrut să adauge în programă săpatul şi scormonitul în vizuini Şi-au trimis copiii să ucenicească pe lângă bursuc şi, mai târziu, s-au asociat cu mistreţii şi popândăii pentru a crea o şcoală particulară.

 

Sursa: Stephen R. Covey, Lectii importante pentru schimbare personala; Scoala animalelor, de Dr. R.H. Reers

Valorifica diferentele

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.