Experiment baschet

February 24th, 2009

Experiment baschetUn experiment interesant, a fost realizat in Statele Unite ale Americii (uimitori, acesti americani!). Psihologii au recurs la jucatori de baschet. Au convocat nu mai putin de 90 de jucatori si le-au cerut sa incerce sa arunce la cos, de la o distanta de 7 metri. Rezultatul mediu al reusitei a fost de 39%, pentru cei 90 de jucatori. Apoi i-au impartit aleatoriu (adica fara criterii anume) in trei grupe.

Au cerut primei grupe sa se antreneze pentru aruncarile la cos o ora in fiecare zi, timp de o luna.

A doua echipa a fost privata de joc tot timp de o luna (nu li s-a permis sa se antreneze deloc). Jucatorii celei de a treia echipe au fost obligati sa se antreneze mental. Aceasta consta in a-si imagina ca arunca la cos, la o distanta de 6 metri, in absenta oricarei mingi.

O luna mai tarziu, fiecarei echipe i s-a cerut sa repete aruncarea la cos.

Rezultatele, uimitoare, au depasit pronosticurile psihologilor.

Prima grupa, care s-a antrenat, a avut un rezultat de 40%. Adica a crescut procentul de la 39 % la 40 % pentru ca s-au antrenat. Cu un procent!

A doua echipa, privata (fara) de antrenament, a scazut la 36% de la 39%. Deci, fara exersare performanta le-a scazut.

In sfarsit, cea de-a treia echipa, care a inscris mental (cu imaginatia) la cos, a crescut media de reusita a membrilor sai la 42% (de la 39%)! Cu 3 procente!!

Asta inseamna ca nu numai antrenamentul sporeste potentialul de succes, ci si faptul ca partea mentala este cel mai bun factor de progres.

Antrenamentul mental (folosind imaginatia pozitiva focalizata pe reusita si succes) este foarte important. El trebuie sa il insoteasca pe cel fizic.

GD Star Rating
loading...
Experiment baschet, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.