Lecţii importante despre leadership

April 8th, 2013

Lecţii importante despre leadershipHerb Kelleher, fost preşedinte şi CEO la Southwest Airlines, şi-a început cariera ca avocat. In acea perioadă, a învăţat câteva lecţii importante despre leadership. Iată ce ne spune în acest sens:

„Cea mai bună lecţie de leadership am primit-o în primii ani de avocatură. Dorind să învăţ de la cei mai buni, m-am întâlnit cu doi dintre cei mai cunoscuţi specialişti în litigii din San Antonio. Unul stătea şi nu obiecta niciodată vizavi de nimic, fiind foarte blând cu martorii şi stabilind o relaţie cu juriul. Celălalt era agresiv, cu o voce care te scula din morţi. Ambii păreau să câştige toate cazurile în care se implicau. Atunci mi-am dat seama că există mai multe căi corecte – şi nu doar una.
Este valabil şi pentru leadership. Oameni cu diferite personalităţi, cu abordări diferite şi cu valori diferite au succes nu doar prin prisma faptului că un anumit set de valori sau practici este superior, ci fiindcă valorile şi practicile lor sunt autentice.”

Dacă vrei să devii un lider mai bun, nu e suficient să te cunoşti pur şi simplu pe tine şi să îţi defineşti valorile. Trebuie să le şi pui în practică. Să fii autentic!

Sursa: „Cele 5 niveluri ale leadershipului”, autor John Maxwell

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.