Dezvoltă auto – disciplina

April 15th, 2013

Dezvoltă auto - disciplinaSe spune că într-o zi, Frederic cel Mare al Prusiei se plimba prin mahalalele Berlinului, când a întâlnit un bărbat foarte bătrân care mergea cu pieptul înainte în direcţia opusă.

–   Cine eşti? şi-a întrebat Frederic supusul.

–   Sunt rege, a răspuns bătrânul.

–   Rege! a râs Frederic. Şi care este regatul peste care domneşti?

–   Eu însumi, a sosit replica bătrânului cel mândru.

 

Fiecare dintre noi este „monarhul” propriei vieţi. Suntem res­ponsabili pentru alegerea acţiunilor şi deciziilor noastre. Pentru a lua întotdeauna decizii bune, pentru a acţiona corect atunci când este nevoie şi pentru a ne abţine de la acţiuni greşite, este nevoie de caracter şi autodisciplină. A face altfel înseamnă să ne pierdem controlul asupra noastră – a face sau a spune lucruri pe care le regretăm, a rata ocaziile care ne sunt oferite, a ne umple de datorii.

După cum observa regele Solomon: „Bogatul stăpâneşte peste cei săraci, iar cel ce ia cu împrumut este robul celui ce-i dă cu împrumut”.

„Un om fără tărie de caracter nu îşi aparţine niciodată sieşi. Aparţine oricărui lucru care îl poate captiva”. (John Foster)

Când suntem ne­chibzuiţi, vrem să cucerim lumea. Când suntem înţelepţi, vrem să ne cucerim pe noi înşine. Şi asta începe atunci când facem ce trebuie, indiferent ce părere avem despre asta.

 

 

Sursa: Leadership de aur, autor John Maxwell

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.