Ceilalţi oameni

April 24th, 2013

Ceilalţi oameniIn primii ani ai carierei mele eram concentrat doar pe propria mea agendă, astfel încât pe oameni îi treceam cu vederea sau îi ignoram. Dacă nu erau importanţi pentru cauza mea, nu beneficiau de timpul sau atenţia mea. Cred că această atitudine greşită este una foarte des întâlnită. Una dintre cele mai bune poveşti pe care le-am citit vreodată şi care ilustrează acest punct de vedere mi-a fost spusă de către o asistentă. Ea mi-a explicat:

In anul al doilea de la şcoala de asistente, profesorul nostru ne-a dat un test. Am răspuns la întrebări, până când am ajuns la ultima: „Care este prenumele femeii care face curăţenie în şcoală?” Cu siguranţă că era o glumă. O văzusem pe acea femeie de mai multe ori, dar de unde să-i ştiu eu numele? Am dat foaia de examen fără să răspund la acea întrebare. Inainte de terminarea orei, unul dintre studenţi l-a întrebat pe profesor dacă răspunsul la acea întrebare avea să conteze în cadrul notei. „Absolut”, a spus el. „Pe par­cursul carierei tale, vei întâlni mulţi oameni. Toţi sunt importanţi. Toţi merită atenţia şi preţuirea ta, chiar dacă tot ceea ce faci este să le zâmbeşti şi să-i saluţi”.

Nu am uitat niciodată acea lecţie. De ase­menea, am aflat că numele ei era Dorothy.

Ca să ai succes în viaţă, trebuie să înveţi să lucrezi cu ceilalţi. O persoană care lucrează singură nu poate realiza multe lucruri.

Sursa: John Maxwell, „Toţi comunicam, dar puţini stabilim şi relaţii”

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.