Cum fac unii oameni de reușesc, iar alții nu?

February 28th, 2013

Cum fac unii oameni de reușesc, iar alții nu?Trei iepurași se plimbau prin pădure. La un moment dat unul dintre ei cade într-o groapă destul de adâncă. Cei doi iepurași de pe margine au început să strige:

–        Vai, acolo o să rămâi, nu o să reușești niciodată!

Iepurașul căzut îngroapă începu să se căznească să iasă. Începu să se zbată și să se agațe de margini în dorința disperată de a ieși din groapă. Cei doi iepurași rămași la suprafață, niciodată nu mai văzuseră un asemenea necaz și erau siguri că iepurașul căzut nu o să reușească niciodată, astfel că au început să-i spună iepurașului:

–         Nu o să reușești niciodată!

Pe măsură ce iepurașul încerca mai mult, ei repetau același lucru, ei se agitau și mai tare și îi spuneau că nu o sa reușească niciodată!

După zeci de minute în șir de strigături și încercări, iepurașul reuși să iasă.

O așa grozăvie iepurașii nu mai văzuseră până atunci și-l întrebară:

–         Vai, iepurașule, dar cum ai reușit?

–         Am reușit!

–         Ai reușit, dar cum?

–         Am reușit!

–         Măi iepurașule tu nu înțelegi ce spunem?

–         Am reușit! Vă mulțumesc pentru încurajări, fără voi nu aș fi reușit niciodată!

Iepurașul nostru cel căzut în groapă era surd. El nu auzise cuvintele nici o clipă și a intrepretat strigătele și agitația de pe marginea gropii drept încurajări. Iepurașul nostru nu ar fi reușit niciodată dacă ar fi auzit descurajările de pe margine:

Morala:

Trebuie să fi surd atunci când ceilalți te descurajează și să interpretezi orice gest ca pe o incurajare și să continui să perseverezi în a-ți atinge obiectivele.

Fiecare dintre noi simte că merită mai mult. Trebuie să elimini orice sabotor din viața ta și din gândurile tale. Perseverența îți va da energia, energia îți va da optimismul, optimismul îți va da bucuria, iar bucuria îți va arata drumul. După ce vei ști drumul poți să fii perseverent, intri în acest cerc virtuos, care este aproape un perpetuuum mobile. Poți alege să fii iepurașul de pe margine sau poți să alegi rolul celui care dorește mai mult. Poți să vrei mai mult de la viața personală, de la viața profesională, poți să-ți faci o viață mai colorată, mai plăcută și cu satisfacții infinite. Poți să simți că ai puterea de a face acest lucru și alege să faci un prim pas. Când ceva nu funcționează, perseverența nu însemnă să continui fix la fel, ci să continui încercând altceva. Dacă tu crezi că poți, ai dreptate, dacă tu crezi că nu poți din noi ai dreptate, spunea Henry Ford.

Dacă încă nu ești convins că funcționează să nu te miri de rezultatele tale dând vina pe ceilalți sau pe situație. Pentru a obține rezultate diferite trebuie să întreprinzi acțiuni diferite. Și dacă ..totuși nu vrei nimic iar a fi perseverent ți se pare prea greu, măcar urmează sfatul lui Platon: Să nu descurajezi niciodată pe nimeni … care progresează continuu, indiferent cât de încet!

Scris de Marian Rujoiu – http://www.personal-power.ro/povestea-iepurasului-surd-si-povestea-vietii-tale/

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.