Diversitatea

January 20th, 2013

DiversitateaUn avion zbura odată dinspre Africa de Sud către Europa. In avion călătorea o femeie de vârstă mijlocie, ce avea scaunul lângă cel al unui negru. Când a văzut lângă cine călătorea, femeia a chemat stewardesa şi s-a plâns de scaunul ei.
“Care este problema doamnă?” a întrebat stewardesa.
“Nu poţi să vezi? ” i-a răspuns femeia îmbufnată. “M-aţi aşezat lângă un kaffir. Eu nu pot şedea lângă această fiinţă dezgustătoare. Găsiţi-mi un alt scaun!”
“Vă rog să vă calmaţi doamnă” a răspuns stewardesa. “Avionul este plin azi, dar voi merge să verific să văd dacă sunt ceva scaune disponibile la clasa întâi.”
Femeia a aruncat o privire ţâfnoasă spre omul negru insultat de lângă ea.

Câteva minute mai târziu stewardesa se întoarse cu veşti bune, pe care i le spune femeii, care nu se putu stăpânii decât să se uite la oamenii din jur cu o grimasă satisfăcută şi mulţumită de sine:
“Doamnă, aşa cum mă aşteptam, la clasa a doua e plin, dar avem un scaun la clasa întâi.” Mai înainte ca femeia să poată răspunde stewardesa a continuat…
“Este extraordinar de a face această schimbare, dar totuşi, a trebuit să cer permisiune specială de la căpitan. Dar, date fiind circumstanţele, căpitanul a considerat că este scandalos ca cineva să fie forţat să stea lângă o persoană atât de nesuferită.”
După aceea, stewardesa se întoarse către omul negru şi îi spuse:
“Vă rog să vă luaţi lucrurile domnule, am aranjat deja scaunul acela şi e gata să vă primească…”

In acel moment, pasagerii din jur au rămas uimiţi şi au dat ovaţii puternice, în timp ce bărbatul negru a mers înainte pentru a lua loc la clasa întâi.

„Oamenii vor uita ceea ce aţi spus… oamenii vor uita ceea ce aţi făcut… dar nu vor uita niciodată cum i-ati făcut să se simtă.”
„Nu daţi niciodată atenţie la ceea ce spun criticii – niciodată nu s-a ridicat vreo statuie pentru vreunul din ei.”
“Cel mai sărac om din lume este acela care nu are nimic altceva decât aroganţă, îngâmfare şi bani.”

Sursa: Cartea cartilor de intelepciune, Iordache Bota

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.