Putea fi mai rău

June 17th, 2012

Putea fi si mai rauÎn zilele fervorii misionare, un tânăr preot entuziast a străbătut jumătate din glob în zelul său de a duce cuvântul Domnului la triburile păgâne de vânători de oameni din întunecatul Borneo. Neavând aproape nimic mai mult decât Biblia de sub braţ şi provizii sărăcăcioase în bagaj, credinţa sa îi alimenta curajul pentru a face faţă provocărilor de a vâsli în susul râurilor impetuoase, a merge anevoie în jurul vâltorilor clocotitoare şi a lupta cu aproape impenetrabila junglă. In cele din urmă şi-a atins destinaţia călătoriei: un trib pierdut de canibali care nu văzuse niciodată un om alb.

Când s-a apropiat de sat, 200 de războinici fioroşi au sărit din junglă şi l-au înconjurat.

Şi-au ridicat suliţele, le-au tras înapoi peste umăr şi au ţintit două sute de vârfuri cu ţepi către inima lui. El era neînarmat, lip¬sit de putere şi într-o situaţie disperată. Neştiind ce să facă, a strigat:

— O, Doamne, sunt la mare ananghie!

Din ceruri, o voce i-a răspuns bunului misionar:

— Nu eşti la ananghie. Uită-te jos la picioarele tale. E o piatră. Ridică piatra şi loveşte-l pe şeful de trib până îl omori.

Şeful de trib nu era greu de identificat. Era unul care purta pe cap o bandă cu penaj elaborat şi avea un toiag cu un craniu uman în vârf. Misionarul a ridicat piatra, s-a îndreptat spre şeful de trib, l-a trântit la pământ cu prima lovitură şi a continuat să dea în el până l-a omorât.

La început, războinicii au păşit înapoi cu frică şi neîncredere. Trupul şefului de trib zăcea fără viaţă la picioarele acestui intrus cu faţa palidă. Când misionarul a lăsat liniştit să cadă piatra şi a înălţat capul, s-a văzut din nou încercuit de cei 200 de războinici purtători de suliţe. Ferocitatea creştea pe feţele lor. Cele 200 de vârfuri cu ţepi care erau gata să fie lansate spre inima lui tremurau de furie.

Din nou o voce a pogorât din ceruri: — ACUM eşti la mare ananghie!

Acceptaţi-vă situaţia. Acceptaţi ce aduce viaţa.

Aveţi încredere în voi şi în judecăţile voastre.

Sursa: „101 poveşti vindecătoare pentru adulţi” – Sporirea fericirii, autor: George W. Burns

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.