Povestea celor trei copaci

April 14th, 2012

Povestea celor trei copaciA fost odată ca niciodată un deal. Pe dealul acesta creşteau trei copaci înalţi. Cum e vorba de o poveste, copacii aveau şi ei visurile lor, pe care şi le povesteau unul altuia.

Primul a spus:

– Eu vreau să fiu transformat într-o corabie, să duc pe mare prinţii şi prinţesele lumii.

– Eu, zise al doilea copac, aş vrea să fiu transformat într-un sipet, care să ţină comorile cele mai de preţ şi cele mai mari, ale lumii.

– Eu, zise ultimul copac, vreau să ajung cel mai mare şi cel mai falnic copac, de pe dealul ăsta şi să se uite toţi oamenii cu respect la mine.

Într-o zi au venit tăietorii de lemne. Primul copac jubila când a fost tăiat, căci se vedea cea mai mare corabie construită vreodată. Al doilea la fel, căci se vedea o ladă plină cu aur curat. Al treilea era îngrozit, dar a fost şi el tăiat. Primul copac a fost dus într-un sat de pescari şi transformat în câteva bărci de pescuit. Al doilea, în loc de ladă cu comori a fost făcut iesle pentru animale. Al treilea a fost tăiat în două bucăţi şi lăsat într-un grajd vreme de mulţi ani. Visurile copacilor păreau să fi fost sfărâmate. Comorile, corăbiile şi semeţia, păreau acum atât de departe. Dar… Peste ani, o femeie însărcinată nu a avut unde să nască şi a născut în ieslea făcută din trunchiul primului copac. Mai târziu, fiul ei a ieşit pe mare într-una din bărcile făcute din trunchiul celui de-al doilea copac şi s-a făcut furtuna mare. El a spus furtunii să stea şi furtuna L-a ascultat. După o vreme, omul acela a cărat în spatele lui lemnele făcute din cel de-al treilea copac, şi a fost răstignit pe o cruce făcută din lemnul acestuia.

O iesle poate să ţină cea mai mare comoară, o barcă de pescuit poate să-l transporte pe cel mai mare rege, iar două lemne pot fi cel mai înalt şi cel mai falnic copac văzut vreodată.

Dorinţele noastre sunt mereu îndeplinite chiar şi atunci când par atât de departe de primul nostru vis. Caută în viaţa ta şi descoperă miracolele izvorâte din dorinţele de început.

 

Sursa: http://www.copilul.ro/legende/Povestea-celor-trei-copaci-32.html

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.