Fericirea din lucrurile simple: 12 obiceiuri benefice pentru oamenii prea ocupaţi

January 27th, 2012

Fericirea din lucrurile simpleNu ar trebui să fim niciodată prea ocupaţi pentru a redescoperi fericirea din lucrurile simple ce poate fi atinsă făcând mici schimbări în viaţa noastră agitată.

 1. Fericirea vine atunci când le zâmbim celorlalţi

Nu aşteptaţi ca persoanele din jur să vă zâmbească primele. Arătaţi-le dumneavoastră cum să o facă! Lăsaţi garda jos şi învăţaţi să vorbiţi din inimă, să vă complimentaţi colegul de serviciu ori noile cunoştinţe. Fiţi frumoşi în interior şi daţi celor din jur şansa de a crea o legătura cu dumneavoastră şi şansa de a zâmbi. Cu cât zâmbiţi mai mult la ceilalţi, cu atât ei vă vor zâmbi mai mult, iar viaţa este mai frumoasa atunci când toată lumea din jur vă zâmbeşte!

2. Obţinem fericirea când ne impunem ca ziua să fie excepţională

Gândiţi-vă când vă treziţi dimineaţa ca ziua va fi una excepţională şi aşa va fi! Anumite cercetări au demonstrat că deşi noi credem că acţionăm în funcţie de cum ne simţim, lucrurile stau exact invers! O atitudine pozitivă şi entuziastă ne va ajuta să trăim experienţe plăcute.

 3. Fericirea înseamnă să reflectăm asupra binelui

Apreciaţi toate lucrurile bune ce vi se întâmplă, indiferent cât de mărunte sunt acestea! Fie că sunteţi conştienţi sau nu, în viaţa dumneavoastră se întâmplă deja lucruri extraordinare.

Majoritatea dintre noi avem o familie frumoasă, prieteni pe care ne putem baza oricând sau o persoană iubită ce ne susţine întotdeauna. Să învăţăm să apreciem acest miracol. Majoritatea dintre noi avem o sănătate de fier, un alt lucru de preţuit. Majoritatea dintre noi putem să ne bucurăm de apus, de răsărit ori de peisajele naturale superbe prin simplul fapt că posedăm vedere. Majoritatea dintre noi putem să ne lăsăm vrăjiţi de muzică doar ascultând.

Important este să fim recunoscători pentru aceste lucruri. Aşadar, în fiecare zi, faceţi-vă timp pentru a mulţumi lui Dumnezeu sau persoanelor dragi.

 4. Pentru a obţine fericirea trebuie să ne folosim de punctele noastre forte

Fiecare persoană posedă puncte forte unice. Cu toţii avem talente şi abilităţi diferite şi speciale. Fericirea emoţională ne învăluie atunci când ne folosim de aceste aptitudini pentru a ne duce la bun sfârşit responsabilităţile. Ne simţim persoane complete în momentul în care avem realizări, iar dacă acestea vin în urma folosirii exclusive a punctelor noastre forte, răsplata psihologică este nepreţuită.

5. Putem să descoperim fericirea folosindu-ne imaginaţia

Putem fi de acord cu toţii că cei care îşi folosesc imaginaţia cel mai mult şi sunt mai tot timpul fericiţi sunt copiii. Cum se face că ne naştem ştiind cum să ne bucurăm de viaţă însă în momentul în care devenim adulţi cumva uitam să ne distrăm? Care este soluţia la această problemă? Să neutralizăm procesul de îmbătrânire cu puterea imaginaţiei. Nu trebuie să ne imaginăm că bananele sunt navete spaţiale – deşi ar fi amuzant – ci pur şi simplu să ne gândim zilnic la un lucru ce ne poate aduce zâmbetul pe buze.

6. Fericirea vine atunci când creăm ceva

Procesul de creaţie este unul deosebit, complet diferit de celelalte acţiuni ale noastre. Să ne folosim inovaţia şi să creăm ceva cu propriile mâini ne va face să ne simţim compleţi şi ne va aduce o stare de fericire indescriptibilă ce nu poate fi înlocuită cu nimic. Important este totuşi că ceea ce creăm să aibă legătura cu ceea ce ne place să facem. Aşadar, dacă descoperiţi că iubiţi ceva, încercaţi să creaţi ceva legat de acel lucru şi cu siguranţă vă veţi simţi altfel!

7. Fericirea înseamnă să îi ajutăm pe ceilalţi

În viaţă, primim atât cât dăm. Atunci când avem un impact pozitiv asupra vieţii unei alte persoane, aducem de fapt în viaţa noastră fericirea şi starea de bine. Cu cât îi ajutăm mai mult pe cei din jur, cu atât şi ei vor dori să ne ajute pe noi mai mult. Dragostea şi bunătatea generează dragoste şi bunătate.

8. Fericirea vine din lucrurile mărunte

V-aţi gândit vreodată că fericirea poate să însemne să vă petreceţi pauza de masă cu un prieten drag? Încercaţi să ieşiţi din birou în pauza de masa şi să petreceţi jumătate de oră cu o persoană apropiată. Veţi observa cum mintea dumneavoastră va deveni mai clară, vă veţi relaxa şi vă veţi întoarce la muncă cu zâmbetul pe buze!

9. Suntem mai fericiţi când reuşim să ne “descotorosim” de un lucru pe zi

Avem atâtea lucruri nefolositoare care ne înconjoară (la birou, în maşină, acasă) şi suntem atât de obişnuiţi cu ele încât nu ne dăm seama cum ne afectează acestea. Dacă începem să facem curat şi să ne descotorosim de câte un lucru nefolositor în fiecare zi vom simţi o senzaţie de uşurare. Deşi la început ne va fi greu să renunţăm la anumite obiecte, cu timpul ne vom obişnui şi mintea noastră ne va mulţumi pentru efortul depus.

10. Fericirea înseamnă meditaţie

Meditaţia este arta de a ne concentra 100% asupra unei anumite sfere din viaţa noastră. Această practică aduce la pachet cu fericirea sau starea de bine şi o mai bună concentrare şi răbdare.

La nivel general, meditaţia ne ajuta să încetinim ritmul, să acceptăm unde ne situăm şi să căpătăm prezenţa de spirit. Daca reuşiţi să folosiţi meditaţia ca o formă de relaxare nu va trece mult timp până când veţi începe să observaţi efectele pozitive pe care le are aceasta.

11. Fericirea ne acaparează atunci când evităm persoanele negativiste ori atitudinea negativă

Nu trebuie să ne lăsăm niciodată influenţaţi de persoanele negativiste deoarece putem să devenim şi noi asemenea lor. Este adevărat faptul că în viaţă trebuie să trecem de multe obstacole, însă dacă reuşim să păstrăm o atitudine pozitivă şi să căutăm soluţii putem îndeplini orice, chiar şi lucruri ce la început ni se par imposibile.

 12. Fericirea înseamnă să trăim clipa

Orice moment pe care îl trăim face parte din viaţa noastră şi trebuie să ne bucurăm de el. Aşadar, orice facem, indiferent de circumstanțe, merită apreciat. Cititul, scrisul, interacţiunea cu colegii de muncă sau prietenii, mersul pe scări, duşul, mesele sau chiar spălatul vaselor sunt mici momente ce împreună însumează o mare parte din viaţa noastră. Ne putem bucura de ele dacă ne deschidem mintea şi ne concentrăm chiar şi asupra lor.

Aşadar, secretul pentru a dobândi fericirea în viaţa nu este să facem ceea ce ne place, ci să ne placă ceea ce facem!

Sursa: http://www.garbo.ro/articol/Psihologie/10049/12-obiceiuri-pentru-a-redescoperi-fericirea.html

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.