Eu sunt Brahma, tu esti Brahma

June 5th, 2010

Eu sunt Brahma, tu esti BrahmaUn discipol a invatat de la maestrul sau urmatoarea sutra: “Eu sunt Brahma, tu esti Brahma, totul este Brahma”.

Maestrul i-a spus sa mediteze cat mai des la aceasta sutra si el era foarte sarguincios.

Intr-o zi, in timp ce mergea prin oras, discipolul vede ca toti oamenii alergau speriati in directia opusa celei in care mergea el.

“De ce alergi?”, il intreaba pe unul dintre ei.

“Cum, nu stii? Elefantul alb a evadat de la circ si acum calca totul in picioare”, ii raspunde omul si fuge mai departe.

“Aaaa, eu sunt Brahma, el e Brahma, totul este Brahma, ce pot sa patesc?” se intreaba discipolul si merge mai departe.

Ajunge pe strada unde se afla elefantul alb. La capatul ei se vedea un nor de praf si oameni care fugeau ingroziti. Isi da seama ca acolo e elefantul si merge linistit mai departe, zicandu-si in continuare: “eu sunt Brahma, el e Brahma, totul este Brahma, ce pot sa patesc?”.

Elefantul alb era deja aproape de el. Dintr-un tufis apropiat se aude o voce: “ascunde-te, vine elefantul alb si calca totul in picioare!”.

“Nuuu, ce pot sa patesc?” raspunde discipolul. “Eu sunt Brahma, el e Brahma, totul este Brahma”.

Elefantul ajunge la el, il calca fara ezitare si pleaca mai departe. Cand isi revine, se duce mai mult tarandu-se direct la maestru, ii povesteste ce a patit si il intreaba inca socat:

“Maestre, nu mi-ai spus tu ca totul este Brahma? Ca el e Brahma, eu sunt Brahma?”. Maestrul il priveste cu compasiune si ii raspunde: “Da, dar si vocea din tufis e tot Brahma”.

Consideram adesea ca trebuie sa raspundem la multe dintre «provocarile» ce ne ies in cale fara sa mai gandim consecintele faptelor noastre. Luam lucrurile in mod fanatic, fara a le intelege in profunzime si atunci actiunile noastre nu mai sunt in echilibru cu lumea si cu noi insine.

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.