Comoara cea mai de pret

June 3rd, 2010

Comoara cea mai de pretÎntr-o zi, Petru a gasit o harta pe care era marcat drumul catre o comoara inestimabila. “Voi gasi aceasta comoara si asa, voi avea parte si de ceva aventura!” exclama el.

Si iata, ca porni la drum. Si merse, ce merse si ajunge la o padure. Acolo l-a întâlnit pe Leu, pe care îl întreba:” Esti suficient de puternic si curajos pentru a veni cu mine la o vânatoare de comori? Leul accepta propunerea lui Petru si îl însoti pe acesta la drum. Padurea era foarte deasa si întunecoasa, iar lui Petru i se facu frica însa, cu Leul lânga el reusi sa o strabata pâna la capat.

Când cei doi ajunsese la poalele unui munte, îl întâlnira pe Vultur. “Ai o vedere excelenta si poti sa ne alarmezi de pericole. Nu doresti sa vii cu noi, suntem în cautarea unei comori?”, îl întreaba Petru. Vulturul accepta propunerea facuta de Petru si îi însoteste pe cei doi la drum. Muntele pe care trebuiau sa îl strabata era foarte înalt si stâncos. Leul aluneca, însa Petru a fost suficient de iute sa îi dea o mâna de ajutor si sa îl traga sus. Vulturul, cu vederea lui ascutita, era foarte atent la fiecare pas pe care îl faceau cei doi tovarasi de drum.

Curând, au ajuns la valea din josul muntelui, unde au întâlnit-o pe Oaie. “Vei dori sa ne însotesti în cautarea unei comori si sa ne tii de cald când ne este frig?”, o întreba Petru pe Oaie. Aceasta accepta propunerea lui Petru si astfel, pornira toti la drum. Un vânt rece strabatu întreaga pajiste iar toti se îngramadira lânga Oaie, ca sa le tina de cald.

Apoi, cei patru ajunsese, în final, în desert unde se întâlni cu Camila. “Esti numita oaia desertului” îi spuse Petru acesteia. “Ne vei ajuta sa strabatem întregul desert si sa ne însotesti în calatoria noastra, în cautarea comorii?”. Zis si facut. Camila accepta popunerea lui Petru si astfel ca el, Oaia si Leul se urca pe ea, iar împreuna si fericiti strabat întreg desertul cu Vulturul deasupra lor, bucurându-se de spectacol.

Cei cinci, ajung în cele din urma, lânga ocean unde o întâlnesc pe Broasca Testoasa de mare. “Suntem în cautarea unei comori si ne gândeam daca ne poti ajuta sa strabatem oceanul? întreaba Petru. Broasca le raspunse afirmativ si astfel ca pornira toti la drum.

Valurile puternice aproape ca îi îneca, însa Broasca Testoasa îi îndrepta cu dibacie catre tarm, unde îi astepta Bufnita.

Acesta le vorbi cu întelepciunea ei straveche, spunându-le asa: “Felicitari, ati gasit comoara.”

“Unde este?” exclama toti surprinsi.

“Împreuna ati strabatut padurea, ati urcat muntele, ati înfruntat valea, ati întâmpinat cu curaj desertul si ati traversat oceanul. Niciodata nu ati fi reusit unul fara celalalt.”

Toti s-au uitat unul la celalalt si au realizat ca Bufnita avea dreptate! Toti au gasit PRIETENIA!…Si, într-adevar, au gasit cea mai de pret comoara!

Morala

Prietenia este un lucru minunat, este strâns legata de “a împarti” – prietenii împart aproape totul, experientele lor, fie ca sunt bune fie ca sunt rele, bucuriile si tristetiile lor – de “altruism”- prietenii au grija unii de altii – si de “sprijin si grija“- prietenii sunt mereu împreuna atunci când au nevoie unii de altii; suportul vine sub diferite forme, însa suportul moral este considerat ca fiind cel mai important. Si atunci, construirea si mentinerea unei prietenii este unul dintre cele mai bine rasplatite proiecte ale vietii noastre.

Un proverb japonez spune astfel: “Când caracterul unui om nu îti este foarte clar, atunci uita-te la prietenii lui”.

O alta vorba foarte cunoscuta e: ” Spune-mi cu cine umbli, ca sa îti spun cine esti”.

Când ne uitam la întelesul amândurora se aseamana foarte mult si spun un mare adevar.

Ca fiinte umane, tindem sa ne construim prietenii cu oameni ca si noi: cu o baza comuna si cu obiceiuri comune. Si atunci, prietenii sunt ca un fel de cadou pe care ni-l oferim noua însine.

Optzeci la suta din procentul de satisfactie in viata vine din calitatea relatiilor semnificative”

(Brian Trancy)

«Esti suma caracterelor primilor 10 oameni din viata ta».

Identifica-i si vezi cum esti..acesta e un alt fel de a te cunoaste.

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.