Iubiţi din toată inima, nu din tot creierul

December 26th, 2009

Iubiţi din toată inima, nu din tot creierulImmanuel Kant, unul dintre cei mai mari ganditori germani, era un rationalist absolut. O femeie s-a indragostit de el si i-a propus sa se casatoreasca. Kant a spus: <Asteapta, pentru ca intai trebuie sa cantaresc argumentele pro si contra, sa vad daca mariajul duce la fericire sau nu. Si, pana nu pot sa hotarasc in mod rational, nu pot sa fac niciun pas.>

Asa ca s-a tot gandit, si a rumegat si a reflectat, si a scris cel putin o mie de pagini cu argumente pro si impotriva. Si atunci a concluzionat ca ambele parti erau aproape egale si ca era greu de luat o decizie.

Asa ca s-a dus sa caute femeia ca sa-i spuna ca ii era greu sa ia o hatarare si ca ea trebuie sa mai astepte putin, insa cand a ajuns acolo a gasit-o maritata si cu trei copii.

Immanuel Kant a ramas neinsurat; un astfel de om nu poate iubi. Asta e mintea rationalista, una dintre cele mai ascutite minti – logica pana la extrem -, dar, daca incepi sa hotarasti cu mintea, iubirea nu poate surveni.

…asa ca tine minte un singur lucru: iubirea trebuie sa rasara din simtirea ta, nu din mintea ta. Si nu-ti forta mintea sa fie liderul, nu-ti forta ratiunea sa fie liderul, pentru ca prin minte s-ar putea sa devii mai puternic, dar vei fi mai putin fericit. Prin urmare, s-ar putea sa realizezi multa bogatie, dar launtric vei ramane sarac. Prin minte s-ar putea sa guvernezi mii de oameni, dar nu vei fi un stapan ca Buddha sau Iisus – in interior vei ramane un sclav.

Osho – Vedanta

GD Star Rating
loading...
Iubiţi din toată inima, nu din tot creierul, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.