“Ardeti Corabiile! ” sau cum sa te lasi real de fumat…

June 22nd, 2015

"Ardeti Corabiile! " sau cum sa te lasi real de fumat…Istoria ne invata:

Cunosti expresia “Ardeti corabiile!”?

Originea acestui indemn este legata de un eveniment istoric… In 1519, conchistadorul Fernando Cortez a debarcat in zona geografica a Mexicului de azi, avand un obiectiv clar: sa cucereasca comorile aztecilor. Cortez se pricepea foarte bine sa-si motiveze oamenii, astfel a convins 508 soldati sa porneasca din Spania catre Mexic. Mai exact, Cortez dispunea de 508 soldati, 100 de marinari, cateva tunuri si 16 cai, comandand 11 corabii, pentru a cuceri cele mai mari comori ale lumii. Istoricii au fost intrigati de un fapt : “cum a reusit un grup mic de soldati spanioli sa ajunga intr-o tara necunoscuta si sa infranga un mare imperiu care prospera de peste 6 secole?” Raspunsul este simplu. Pentru Cortez era totul sau nimic!

A identificat toate optiunile si le-a indepartat pe cele care-i puteau aduce esecul.

Singura varianta era “cucereste si devino erou…sau mori!”. Cand a ajuns pe tarmurile lui Yucatan, Cortez le-a tinut oamenilor sai un ultim discurs, inainte sa-i conduca in lupta, si a rostit urmatoarele cuvinte care au scris istorie “Ardeti corabiile !”. A fost intampinat cu rezistenta din partea oamenilor sai. “Ardeti corabiile”, a repetat el. Apoi a spus urmatoarele cuvinte “daca o sa ne intoarcem acasa o s-o facem in corabiile lor”. Dupa ce au ars corabiile, hotararea oamenilor s-a ridicat la un alt nivel. Un nivel pe care nici soldatii si probabil ca nici Cortez nu si l-au imaginat ! Cortez si oamenii sai au invins aztecii si au reusit acolo unde altii au esuat secole de-a randul, pentru ca au reusit sa isi canalizeze intreaga energie mentala pe o singura optiune: VICTORIA !
Iata o alta poveste reala, mai moderna de aceasta data, ce ilustreaza acelasi concept : Un manager al unui mare cazinou din Las Vegas a decis sa se lase de fumat. Fiind un fumator inrait, nu se simtea capabil sa faca lucrul acesta de unul singur, mai ales ca nu era la prima incercare. Totusi, el a incercat o metoda diferita: A montat un panou mare, pe principala strada din Las Vegas, pe care se afla poza sa si langa care a scris “Cine ma va prinde fumand va primi 100 000 $ !” A reusit sa se lase de fumat? Sigur ca da! Concluzia este brutala: Daca “corabiile” tale nu sunt arse, atunci acea optiune de a te retrage, de a decreta “esecul”, va exista mereu in mintea ta, limitandu-ti hotararea si energia mentala. Prin urmare… iata o intrebare la care merita sa meditezi: “Care sunt rutele tale de retragere?”! Intrucat, acele optiuni pe care le-ai pastrat mereu in minte, te impiedica sa lupti cu adevarat pentru scopul pe care ti l-ai propus ! Daca nu iti arzi corabiile, subconstientul tau recepteaza urmatorul mesaj : “Este ok sa esuez !”. Si atunci cand vei intampina dificultati – ceea ce este inevitabil pentru orice obiectiv important – vei renunta!

 

 

Ardeti Corabiile!

Nu spun sa iti dai demisia si sa te arunci in necunoscut ! Nu iti cer sa iti risti viata, asa cum au facut-o oamenii lui Cortez ! Insa… constientizeaza ceea ce iti doresti si stabileste-ti obiective stricte! Constientizeaza ca timpul trece si nu il lasa sa treaca degeaba ! Seteaza-te mental astfel incat sa nu admiti optiunea esecului ! Seteaza-ti mintea pe SUCCES, si il vei obtine ! Omul isi poate invata subconstientul sa se focalizeze pe o idee foarte puternica, doar ca este nevoie de… Disciplina.

 

Sursa: http://www.beamanager.biz/blog/019-ardeti-corabiile/?u=beam

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.