ÎNCREDEREA ÎN REUŞITĂ

September 28th, 2013

ÎNCREDEREA ÎN REUŞITĂA fost odată un general foarte curajos şi foarte înţelept. Acesta era foarte iubit şi respectat de către oştenii lui. Intr-o zi, pe când el se afla în luptă cu vrăjmaşii lui, şi se găsea într-un moment foarte important al luptei, el a decis să atace, cu toate că armata sa era cu mult mai puţin numeroasă decât aceea a duşmanului său. Generalul era confident că va învinge cu toate că oamenii lui erau plini de neîncredere. In drum către câmpul de luptă, el a văzut o biserică şi le-a cerut soldaţilor să se oprească cu toţii ca să se roage. Generalul a scos apoi din buzunar o monedă de argint şi le-a spus soldaţilor: “Ascultaţi aici dragii mei. Eu ştiu că noi suntem mai puţini decât sunt duşmanii noştrii şi că vom putea învinge numai dacă ne va ajuta D-zeu. Voi da acuma cu banul să vedem dacă Cel de sus vrea să ne ajute. Dacă pică stema, înseamnă că D-zeu ne spune prin acest semn că vom învinge, iar dacă pică banul, va însemna că acesta e semnalul că vom pierde. Aşa că destinul nostru va fi cel hotărât de Cel se Sus.”

Generalul a aruncat atunci moneda în aer şi a aşteptat-o să cadă la pământ. Toţi luptătorii săi au privit cu intensitate şi insistenţă spre moneda căzută la pământ. A căzut stema!…

Soldaţii au început atunci să scoată chiote de bucurie şi confidenţă şi să-şi arunce şepcile în aer de bucurie. Au pornit apoi la luptă, şi-au atacat duşmanul cu toată convingerea şi vigurozitatea – şi au ieşit victorioşi.

După ce s-a terminat bătălia, un locotenent tânăr, s-a apropiat de general şi i-a zis, “Domnule general, nimeni nu poate schimba destinul.”

“Ai perfectă dreptate,” i-a replicat generalul pe când îi arăta locotenetului moneda, care avea imprimată “stema” atât pe o parte cât şi pe cealaltă.

 

“Omul e făcut şi modelat de sine însuşi. In armonia gândirii, el îşi poate făuri arme cu care să poată ajunge la fericire şi succes. Dar are şi capacitatea de a construi arme cu care să se autodistrugă.”

“Când sunteţi neliniştiţi, cel mai bun lucru de făcut e să vă concentraţi total la ceva cu toată puterea minţii voastre, să lucraţi din greu… şi să încercaţii să uitaţi de lucrurile care vă neliniştesc.”

Sursa: Cartea Cartilor de Intelepciune, Iordache Bota

GD Star Rating
loading...
ÎNCREDEREA ÎN REUŞITĂ, 8.0 out of 10 based on 3 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.