Femeia singuratică şi papagalul

July 17th, 2013

Femeia singuratică şi papagalulProfesorul şi predicatorul Ernest Campbell ne povesteşte despre o femeie singuratică care a cumpărat un papagal de la un magazin de animale. La numai o zi, a revenit în magazin şi i-a spus vânzătorului că este extrem de dezamăgită. „Papagalul ăsta nu a rostit nici măcar un singur cuvânt!”, s-a lamentat ea. „Are o oglindă prin preajmă?”, a întrebat vânzătorul. „Papagalilor le place să se poată privi în oglindă.” Aşa că doamna a cumpărat o oglindă şi s-a întors acasă. A doua zi a revenit, spunând că pasărea tot nu vorbeşte. „Ce-ar fi să-i luaţi o scăriţă?” „Papagalilor le place să se urce şi să coboare pe scăriţe.” Aşa că stăpâna papagalului a cumpărat o scăriţă şi s-a întors acasă.

In a treia zi, s-a înfiinţat la magazin cu aceeaşi plângere. „Papagalul are cumva şi leagăn?”, a fost soluţia vânzătorului. „Păsărilor le place să se relaxeze balansându-se.” A cumpărat şi leagănul şi s-a dus acasă.

In ziua următoare, a venit din nou la magazin şi i-a spus vânzătorului că papagalul murise. „Imi pare foarte rău”, i-a răspuns acesta. „Pasărea a spus cumva vreun cuvânt înainte de a muri?”

„Da”, spuse doamna. „A zis: «Ce Dumnezeu, acolo nu vând şi mâncare?»”.

 

Care este morala acestei poveşti? O schimbare făcută pur şi simplu de dragul schimbării nu ajută la nimic. Dacă vei face anumite schimbări, trebuie să te asiguri că ele sunt cele corecte. Cum faci acest lucru? Incepe prin a evalua stadiul şi locul în care te afli acum şi stabileşte de ce vrei să schimbi ceva.

Sursa: John Maxwell, Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale

GD Star Rating
loading...
Femeia singuratică şi papagalul, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.