Eşti un om de afaceri

June 17th, 2013

Eşti un om de afaceriUn om de afaceri din New York lăsă un dolar în cana unui om sărman care vindea pixuri şi creioane pe stradă şi se îndreptă grăbit spre metrou. O clipă mai târziu, coborî din metru, se duse la sărmanul cerşetor şi luă câteva pixuri şi creioane din cana acestuia. Ii explică pe un ton conciliant că – în graba sa de a prinde metroul – uitase să-şi ia pixurile şi creioanele pe care le cumpărase şi spera că bietul vânzător nu era supărat pentru comportamentul său.

– La urma urmei – îi spuse el – eşti un om de afaceri la fel ca mine. Ai o marfă pe care trebuie s-o vinzi şi un preţ pe măsura acesteia.

Apoi, se grăbi să prindă următorul metrou.

Câteva luni mai târziu, la o întrunire, un agent de vânzări bine îmbrăcat îl abordă pe afaceristul nostru şi i se prezentă:

– Probabil că nu vă mai aduceţi aminte de mine, iar eu nu ştiu cum vă cheamă, dar nu vă voi uita niciodată. Sunteţi cel care mi-a restituit
respectul de sine. Eram un amărât de cerşetor, care vindea pixuri şi creioane în staţia de metrou – până când aţi apărut în viaţa mea şi mi-aţi spus că sunt un om de afaceri la fel ca dvs.

Un înţelept a spus cândva:

Foarte mulţi oameni şi-au depăşit limitele pentru ca altii le-au spus ca pot face acest lucru.”

 Sursa: „Pe culmile succesului”, autor Zig Ziglar

GD Star Rating
loading...
Eşti un om de afaceri, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.