Fuga de ispite

May 9th, 2013

Fuga de ispiteSe povestește că un om întrebase pe un rege oriental prin ce mijloace poate evita căderea în ispite. Purtătorul de coroană i-a ordonat să poarte un ulcior plin până la gură cu ulei și să traverseze străzile cetăţii fără a vărsa o picătură. Căderea unei singure picături de ulei avea să fie pedepsită cu moartea. Doi călăi cu sabia în mână trebuia să-l urmeze, gata de a executa sentinţa. S-a întâmplat ca în ziua aceea să fie o zi de târg; în ciuda acestui fapt, omul nostru a reușit să traverseze mulţimea și să revină la palat fără să fii vărsat o singură picătură de ulei.

“Ai zărit pe cineva când ai trecut prin cetate?” a întrebat regele. “Oh, nu, maiestate, nu mă gândeam decât la ulei și n-am privit la nimic în jur.”

“Atunci știi și cum să fugi de ispite. Fixează-ţi atenţia asupra lui Dumnezeu cu aceeași seriozitate cum ai făcut cu ulciorul și păcatul nu te va mai înșela.”…

Dacă atunci când treci prin cetate te oprești să vezi ceea ce oferă târgul, o să găsești multe lucruri interesante și o să uiţi de ulcior. Te vei trezi că începi să cochetezi cu păcatul, că încerci să vezi cât de largă poate fi calea cea strâmtă a lui Dumnezeu, că încerci să vezi cât de mult te poţi apropia de marginea prăpastiei fără să cazi. Lucrurile interzise au o atracţie foarte mare; când te joci cu focul, inevitabil te vei arde. O parte din conștiinţa ta va fi adusă la tăcere de acest joc periculos și îţi vei spune că “lucrul interzis” este un lucru de dorit și de fapt tu vei putea oricând să scapi de acest mic păcat. Și asta doar pentru că ai tras cu ochiul, din curiozitate.

Un parinte spunea: “Nu te uita cu coada ochiului la ispită în timp ce te rogi să nu cazi în ea.” Când ispita bate la ușa (inimii), trimite-L pe Domnul nostru Iisus Hristos să răspundă.

Sursa: http://marineis.wordpress.com/category/pilde/

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.