SUPRAVIEŢUITORUL

August 14th, 2012

SupravietuitorulA fost odată un om norocos. Acesta  a fost singurul supravieţuitor al unei corăbii pline cu pasageri. Corabia lor se lovise de stânci şi se scufundase.

El se urcase atunci pe o bucată de lemn, care pluti în derivă mai multe zile la rând, iar mai apoi valurile o duseră spre ţărmul unei insule mici nelocuite.

Omul nostru se rugă fierbinte în fiecare zi la Cel de Sus ca să-l salveze, iar apoi stătea şi privea la orizont aşteptând ajutorul.

Dezamăgit că ajutorul nu apărea de nicăieri, acesta s-a apucat atunci să-şi construiască o colibă. Coliba l-a protejat de animalele sălbatice care bântuiau insula şi i-a permis să-şi depoziteze cele câteva lucruri pe care le mai avea.

Dar într-o bună zi însă, întorcându-se acasă obosit după ce scormonise toată ziua după mâncare, el şi-a găsit coliba arzând.

Fumul ce ieşea din coliba sa era închis la culoare şi se îndrepta înspre cer.

Omul nostru era disperat. Cel mai rău lucru ce se putea întâmpla pentru el se întâmplase deja… Totul era pierdut acum pentru el. Plin de mâhnire şi supărare el a spus plângând: “Doamne, cum mi-ai putut face una ca asta!”

In dimineaţa zilei următoare, el fusese trezit de sunetul făcut de o corabie ce se apropia de ţărm. Aceasta venise ca să-l salveze.

–          Cum de a-ţi ştiut că mă aflu aici? îi întrebă omul obosit pe salvatori.

–          Ţi-am văzut semnalele de fum, au replicat aceştia.

“E uşor să vă descurajaţi când vedeţi că lucrurile nu vă merg prea bine. Dar voi nu trebuie să vă pierdeţi speranţa, deoarece, dacă renunţaţi, voi vă pierdeţi şi ultimele şanse de reuşită.”

“Succesul e obţinut şi menţinut de cei care încearcă, şi continuă să încerce.

Când voi nu aveţi nimic de pierdut dacă încercaţi.. şi foarte mult de obţinut dacă aveţi succes, eu vă întreb simplu: De ce să nu încercaţi?… De ce nu începeţi chiar acum?”

În orice moment de decizie, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este lucrul cel bun. Cel mai rău lucru este de a nu face nimic.”

“Nimeni nu ştie exact de ceea ce este în stare să facă până în momentul în care încearcă!”

Sursa: Pilde nemuritoare, Povestea nr. 23 din “Cartea Cartilor de Intelepciune”, autor Iordache Bota

GD Star Rating
loading...
SUPRAVIEŢUITORUL, 6.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.