FAMILIA CLARK

August 22nd, 2012

Fam ClarkCu mai mulţi ani în urmă, trăia în Scoţia o familie numeroasă care se numea Familia Clark.

Familia aceasta avea un vis arzător. Ei doreau din tot sufletul să ajungă în America.

Soţul şi soţia, împreună cu cei nouă copii ai lor au muncit şi au făcut economiile necesare pentru călătorie. Durase ani şi ani de zile de muncă grea şi sacrificii, dar în sfârşit – ei reuşiseră să facă economiile necesare pentru a-şi cumpăra bilete pentru călătorie. Aşa că şi-au făcut paşapoartele şi au rezervat locuri pentru întreaga familie pe un vapor nou ce urma să plece înspre America.

Întreaga familie Clark era plină de anticipaţie şi de emoţii, gândindu-se la viaţa lor nouă în Ţara Făgăduinţei. Cu şapte zile înainte de a se îmbarca, copilul lor mic, a fost muşcat de picior de un câine. Doctorul a pansat rana, dar a pus o hârtie galbenă pe uşa casei lor. Din cauza riscului de a se fi îmbolnăvit de turbare, aceştia au fost obligaţi să stea în carantină 14 zile.

Visul familiei Clark s-a năruit atunci. Ei nu mai puteau merge în America aşa cum plănuiseră.Tatăl, plin cu dezamăgire şi supărare – s-a dus în faţa docului să vadă vasul, plecând – fără ei. El a vărsat lacrimi de durere şi dezamăgire, privind înspre vaporul ce se îndepărta de ţărm.

Peste 5 zile, vestea tragică se răspândi peste întreaga Scoţie. Măreţul Titanic se scufundase! Corabia cea mare şi sigură se scufundase, luând cu ea sute de vieţi.

Familia Clark trebuise să fie pe acel vas – dar pentru că fiul lor a fost muşcat de un câine – ei fuseseră lăsaţi în Scoţia.

Când tatăl Clark a auzit veştile, şi-a îmbrăţişat fiul şi i-a mulţumit că i-a salvat familia. El i-a mulţumit fiului său pentru că le-a salvat viaţa şi a transformat ceea ce credea el o tragedie într-o binecuvântare.

“Chiar dacă voi nu veţi înţelege întotdeauna, toate lucrurile se întâmplă pentru un motiv anume. O binecuvântare nu se abate niciodată asupra unor persoane care duc o viaţă parazitară ori au dorinţe răutăcioase. Binecuvântările apar întotdeauna doar asupra oamenilor curaţi la suflet şi în inimă.”

“Când lucrurile nu par să meargă aşa cum vreţi voi, puteri misterioase lăuntrice urzesc întotdeauna un plan pentru voi.”

“Voi nu puteţi şti, prin ce mecanism, ceea ce gândiţi, spuneţi, ori faceţi voi azi – va afecta vieţile a milioane şi milioane de oameni mâine.”

“Dacă nu aţi avea iarnă – primăvara nu ar mai fi atât de plăcută. Dacă nu aţi simţi din când în când adversitatea – prosperitatea nu ar fi atât de binevenită.”

Sursa: „Cartea cărților de înțelepciune”, autor:  Iordache Bota, povestea 42

 

GD Star Rating
loading...
FAMILIA CLARK, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.