Despre cum să obții ceea ce vrei și să vrei ceea ce ai

August 16th, 2012

Despre cum sa obtii ceea ce vrei si sa vrei ceea ce aiÎmi amintesc că mergeam cu mașina împreună cu fiica mea Juliet, care era adolescentă la vremea aceea. Când eram opriți la un semafor, ea m-a întrebat de ce stopurile în orașul nostru sunt întotdeauna roșii.

I-am răspuns:

–          Hai să facem un experiment și să vedem dacă într-adevăr toate stopurile sunt roșii.

Umblând prin oraș, am descoperit că erau mai multe stopuri verzi decât roșii. Doar că nu le remarcăm pe cele verzi din cauză că treceam prea repede de ele. Îți ia numai câteva secunde ca să treci pe verde, însă îți ia mult mai mult să aștepți la un stop pe roșu. Firește că am observat mai mult stopurile roșii pentru că, în timp ce așteptam, eram nerăbdători să ne punem în mișcare.

 

Acest exemplu explică limpede felul în care mai mulți oameni privesc viața. Ei se miră de ce există prea multe semafoare roșii. Fie ca viața nu li se pare dreaptă, fie că nu așteaptă prea mult de la ea. Văzând mereu semafoare roșii, ei își pierd încrederea că vor obține ceea ce vor într-adevăr. Luandu-ți timp să apreciezi luminile verzi și mulțumind pentru ceea ce aduni în fiecare zi, ești mai înclinat să ai încredere că poți atrage ceea ce-ți trebuie și să creezi ceea ce vrei.

 

Extras din cartea lui John Gray “Cum să obții ceea ce vrei și să vrei ceea ce ai”

Sursa: http://mugurbadarau.blogspot.ro/2011/05/despre-cum-sa-obtii-ceea-ce-vrei-si-sa.html

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.