Prizonierul

March 22nd, 2012

PrizonierulÎntr-un lagăr de concentrare trăia odată un prizonier. Deşi era condamnat, acesta se simţea liber nu cunoştea teama. într-o zi, el a început să cânte la chitară în mijlocul curţii interioare a închisorii. Toţi prizonierii s-au adunat să îi asculte muzica. Vrăjiţi de aceasta, ei au devenit la fel de lipsiţi de teamă ca el. Când paznicii au văzut ce se întâmplă, ei i-au interzis deţinutului să mai cânte.

A doua zi el s-a prezentat însă din nou în curtea închisorii a început să cânte la chitară, în mijlocul oamenilor. Furioşi, paznicii l-au pedepsit şi i-au tăiat degetele.

Dar a treia zi el s-a prezentat din nou în curtea închisorii, cântând aşa cum putea cu cioturile care îi mai rămăseseră şi care sângerau încă. Ceilalţi deţinuţi erau în delir. De aceea, paznicii l-au trimis cu forţa în celula sa şi i-au făcut chitara bucăţi.

În ziua următoare el a început să cânte din gură. Muzica lui era atât de pură şi de înălţătoare încât cei din jur au simţit cum inimile lor devin la fel de curate, iar spiritul lor la fel de invincibil ca al lui. Paznicii închisorii erau atât de furioşi încât i-au tăiat limba.

Atunci, asupra închisorii s-a lăsat o mare tăcere, care părea să aibă ceva comun cu eternitatea.

Spre marea uimire a tuturor, a doua zi deţinutul nostru s-a prezentat din nou în curtea interioara şi – deşi era însângerat şi mutilat – a început să danseze pe o muzică tăcută, pe care nimeni altcineva nu o putea auzi. În scurt timp, toţi ceilalţi prizonieri s-au prins de mâini şi au început să danseze alături de el, spre imensa uimire a paznicilor, care au rămas înmărmuriţi, nevenindu-le să creadă ochilor

Din cauza unui accident, dansatoarei indiene clasice contemporane Sudha Chandran a trebuit să i se amputeze piciorul drept. După ce a reuşit să-şi procure un picior artificial, ea s-a întors pe scena de dans, şi oricât de incredibil ar putea părea, a reuşit să ajungă din nou pe culmile celebrităţii. Întrebată cum a reuşit acest miracol, ea a răspuns simplu: „Nu ai nevoie de picioare pentru a dansa “.

 

 

Sursa: Rugăciunea broaştei, vol II, Anthony de Mello

 

 

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.