Dăruieşte şi vei primi

December 8th, 2011

Dăruieşte şi vei primi

Era odată un om care s-a pierdut în deşert şi care era destinat să moară de sete. Din fericire a dat peste o cabană veche, surpată, fără geamuri şi acoperiş.

Plimbându-se de colo până colo găseşte un loc cu puţină umbră unde se aşează pentru a se feri de căldura şi soarele deşertului. Uitându-se în jurul său vede o pompă de apă uzată. Se târeşte până la locul respectiv şi începe să pompeze fără oprire dar fără niciun rezultat.

Dezamăgit, şi căzut fără vlagă la pământ observă lângă el o sticlă veche. Se uită la ea, şi în timp ce o curăţă de praf găseşte următorul mesaj: „Dragă prietene, întâi trebuie să torni în pompă toată apa din sticlă, apoi înainte de a pleca te rog să ai bunăvoinţa de a umple din nou sticla”.

Bărbatul desface dopul sticlei şi vede că este plină cu apă. Apă! Brusc, îşi dă seama că se află într-o mare dilemă: dacă bea apa poate supravieţui, dar dacă o toarnă în aceea pompă uzată ar putea obţine apă proaspătă şi rece de pe fundul puţului si ar putea bea câtă apă doreşte, sau poate nu, poate pompa nu funcţionează iar astfel apa s-ar irosi.

„Ce ar trebui să fac? Să torn apa în pompă şi să aştept să curgă apă proaspătă… sau să ignor mesajul şi să beau apa din sticlă? Să cred în toate acele instrucţiuni scrise acum mult timp şi să irosesc apa?”

Într-un final a turnat toată apa în pompă, a prins de manivelă şi a început să pompeze, pompa a început să scrâşnească dar fără niciun rezultat. În timp ce pompa continua să scoată sunete, brusc a apărut un firicel de apă, apoi a început să curgă încet, ca într-un final, apa să curgă din abundenţă… Apă proaspătă, cristalină.

Apoi a umplut sticla şi a băut din ea nerăbdător, a umplut-o din nou şi a băut iar din apa răcoritoare.

După aceea a umplut sticla din nou, pentru următorul călător care va poposi în acest loc, şi a adăugat următorul mesaj:

„Credeţi-mă , funcţionează. Trebuie doar să turnaţi toată apa în pompă pentru ca mai apoi să obţineţi apă proaspătă.”

 

Uneori viaţa este o reflectare a acestei povestiri, există momente în care trebuie să luăm decizii fără a cunoaşte rezultatele acestora. Când e vorba de decizii, nu poţi pretinde că vezi totul clar înainte.

Însă dacă principiile după care te ghidezi sunt sănătoase, cresc şansele de a lua decizii bune.

(Sursa: http://www.todopositivo.com/h/DarParaRecibir.php)

GD Star Rating
loading...
Dăruieşte şi vei primi, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.