A te mulţumi cu ceea ce eşti

December 6th, 2011

A te mulţumi cu ceea ce  eştiA fost odată un bărbat foarte scund – atât de scund, de fapt, încât de multe ori fusese actor, jucându-l pe unul dintre piticii din „Albă – ca – Zăpada şi cei şapte pitici”. Problema nu era că era scund, ci că asta îl făcea nefericit. Câteodată, unora dintre oameni nu le place să fie diferiţi de ceilalţi.

A început să se gândească ce ar fi putut face pentru a deveni mai înalt. Poate că trebuia să facă lucrurile pe care le făcea cineva înalt, aşa că a mers la zoo şi a întrebat-o pe doamna Struţ, cea mai înaltă pasăre din lume:

– Ce faci ca să fii înaltă?

– Păi, a spus doamna Struţ, nu m-am gândit niciodată cu adevărat la asta, dar cred că e din cauza faptului că îmi întind gâtul foarte mult până la pământ pentru a mânca grăunţe sau pentru a-mi scufunda capul în nisip.

Bărbatul a decis să încerce şi el. A început să ciugulească boabe de pe pământ, dar i s-a părut extrem de dificil să se aplece asemenea unui struţ, iar seminţele îi provocau greaţă. şi-a pus o mască pe faţă pentru a putea respira şi şi-a îngropat capul în nisip, dar, din fericire, şi-a dat seama că era periculos şi a renunţat … şi după toate astea nu a crescut nici măcar cu un centimetru mai înalt.

„Trebuie să existe o cale mai bună”, s-a gândit, aşa că l-a întrebat pe cel mai înalt animal:

– Spune-mi, doamnă Girafă, ce faci pentru a fi aşa de înaltă ?

– Poate e din cauza faptului că mă întind pentru a mânca frunzele fragede din vârful copacilor cei mai subţiri, a răspuns doamna Girafă. Bărbatul cel scund, încercând să imite girafa, s-a ridicat pe vârfurile de la picioare şi s-a întins. Cum nu avea nicio şansă să ajungă până în vârful copacului subţire, a decis să se caţere până la frunzele fragede din vârf. Crengile ascuţite îl zgâriau, a început să sângereze şi, când a ajuns în vârf, a descoperit că frunzele aveau un gust şi mai rău decât seminţele. Nu crescuse niciun centimetru şi îi era foarte rău.

– Dacă doamnele Struţ şi Girafă nu mă pot ajuta, s-a gândit nefericitul bărbat scund, poate că trebuie să găsesc o persoană cu adevărat înaltă şi să aflu ce face.

După ce a căutat puţin, l-a găsit pe domnul Baschet. Ajungându-i până la genunchi când stătea lângă el, a întrebat:

– Ce faci pentru a fi aşa înalt?

– Lucrez mult la sală, alerg în jurul terenului de baschet şi arunc mingi, a răspuns domnul Baschet. Aşa că bărbatul cel scund şi-a dedicat câteva luni de zile lucrului la sală, alergatului în jurul terenului de baschet şi aruncării la coş. Voia să-i iasă foarte bine, dar, din nou, nu a crescut nici măcar o fracţiune dintr-un centimetru.

Pentru că fiinţele înalte nu-l ajutaseră, a decis că avea nevoie de cineva înţelept, aşa că a vizitat-o pe bătrâna doamnă Bufniţă.

– Îmi poţi spune cum să fiu înalt? a întrebat.

– Spune-mi, l-a întrebat doamna Bufniţă, de ce vrei să fii mai înalt decât eşti?

– Păi, a răspuns el, cred că aş putea să câştig o luptă dacă aş intra în ea.

– Cât de des te baţi? l-a întrebat Bufniţa

– O, nu foarte des, a spus bărbatul mititel. De fapt, nu-mi amintesc să mă fi bătut vreodată. Dar poate, dacă aş fi mai mare, oamenii m-ar respecta mai mult.

– Oamenii nu te respectă acum? a întrebat doamna Bufniţă.

– Nu, nu chiar, a spus bărbatul scund.

– E ceva ce ai putea face dacă ai fi înalt, şi nu poţi face fiind scund? a continuat Bufniţa.

– Nu ştiu, a răspuns bărbatul scund, pus pe gânduri. ştiu sigur că nu vreau să ciugulesc boabe de pe pământ, nu vreau să-mi îngrop capul în nisip, nu vreau să mănânc frunze din vârful copacilor şi nu vreau să arunc la coş la nesfârşit. Am încercat toate astea şi nu sunt pentru mine.

– Deci, ce poţi face acum, a întrebat doamna Bufniţă, şi nu ai putea face dacă ai fi înalt ?

– Ei bine, a spus bărbatul cel scund, pot juca unul din piticii din „Albă – ca – Zăpada” şi îi pot face pe copiii mici să râdă şi să fie fericiţi. Pot să vorbesc cu copiii de la nivelul lor şi, în consecinţă, mă pot distra mai mult cu ei decât alţi adulţi.

A văzut un zâmbet ridicându-se în colţurile ciocului doamnei Bufniţe şi a schiţat un surâs şi pe faţa lui bucuroasă şi rotunjoară în timp ce vorbeau.

GD Star Rating
loading...
A te mulţumi cu ceea ce eşti, 7.5 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.