Verificare

October 10th, 2011

VerificareUn baiat de vreo treisprezece ani, iute si cu privirea agera, intra intr-un magazin si ceru voie proprietarului sa foloseasca scurt telefonul. Proprietarul accepta. Un client care il remarca pe baiatul cel vioi, trase cu urechea la conversatie.

Iata ce a auzit:

“Alo! Va rog dati-mi legatura cu strada Principala 7641. Sunteti strada Principala 7641? Sunteti domnul Jones? Ati fi interesat sa angajati un baiat ca ajutor in gospadarie? Ei, bine, poate doriti sa-l schimbati. Bine, dar poate el singur sa faca toate treburile? Nu vreti sa mai angajati unul? In regula, la revedere!”

In timp ce baiatul nostru punea receptorul in furca, clientul, care ascultase cu inima miscata, vrand sa-l incurajeze putin pe indraznetul baiat, i-a spus: “Ei, fiule, nu te lasa pagubas! Ai sa gasesti pana la urma o slujba, sunt sigur. Nu abandona! Cineva va avea nevoie de un ajutor in casa, exact cu calitatile tale.”

“O, dar eu nu caut un loc de munca, domnule! Eu am o slujba. Vedeti, eu sunt ajutorul domnului Jones. Voiam numai sa verific, daca intr-adevar corespund acolo.”

Sursa: “Samanta buna 2007”

Cand v-ati pus ultima data intrebarea daca corespundeti locului in care va aflati: jobului, rolului in familie, in colectivitate? 

Oare daca am afla ce spun cu adevarat despre noi, beneficiarii prestatiilor noastre, am fi impacati cu noi insine, cu ceea ce am auzi? Si-ar dori ei sa ne inlocuiasca sau sa ne aduca ajutoare?

Va invit sa faceti acest exercitiu de imaginatie.

GD Star Rating
loading...
Verificare, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.