AZI e o zi MINUNATA!

June 28th, 2011

Azi e o zi MINUNATA

Deschizand usa, de parca un uragan l-a adus, nepotelul navali in casa bunicului :
“- Bunicule! Bunicule! Am ajuns! Unde esti? ”
“- Aici dragul meu! ” ii raspunse bunicul cu bratele largi deschise si cu ochii sclipind de bucurie. “Vino sa te stranga mosul in brate!”
“- Ai vazut ce zi frumoasa este? Si cata veselie e in jur? Azi e o zi minunata! ” ii spuse bunicul in timp ce mangaia parul ciufulit al lui Vali.

” – Bunicule, pot sa te intreb ceva? ” ii spuse Vali
“- Desigur, orice” ii raspunse cu drag bunicul.
“- De ce de fiecare data imi spui ca Azi e o zi minunata? ”
“- Pai dragul mosului, pentru ca asa si este. AZI e o zi MINUNATA!”
“- Si cum vine asta bunicule? Fiecare zi e minunata? Pai daca azi ploua si maine ploua si mai tare? Si daca ieri a fost frig? Toate zilele sunt minunate?”
“- Da, dragul meu. Fiecare zi in care te vad sau ma pot gandi la tine e minunata, fiecare zi in care aud pasarelele ciripind e minunata, fiecare zi in care cineva imi deschide usa si ma intreaba de vorba e minunata, fiecare zi in care …”
“- Stai! Pai in toate zilele tu faci cate ceva din ce ai zis acuma”
“- Pai da”, zise bunicul. “De aceea in fiecare zi pot spune AZI E O ZI MINUNATA! Pe langa asta, Vali, sa stii un mare secret. Viata este asa cum o simtim noi ca este. Viata este asa cum o planificam in fiecare zi de dimineata cand ne trezim! Daca primul lucru la care te gandesti cand te trezesti este ca iti lipseste jucaria rosie, ca tu nu o sa primesti niciodata bicicleta care o vrei, ca nu .. nu .. nu … ei bine, asa se si intampla. Pentru ca tu asa simti. Si pentru ca ce simti iti creaza ziua.
Si atunci, de ce sa nu te trezesti si sa zici in gura mare ‘ AZI E O ZI MINUNATA!’ Si de ce sa nu spui fiecarui om pe care il intalnesti secretul ca azi e o zi minunata? Spune-i si iti vei face si tie si lui ziua minunata”.
Vali lua aminte la lectia spusa de bunicul. Si, cum stia ca bunicul este un om intelept si ca tot ce il invatase pana acum a fost cum a zis bunicul, se hotara ca de maine sa isi creeze singur ziua. Sa nu astepte ca altii sa o faca pentru el.
Ajuns acasa, si-a atarnat pe perete in fata patului, un smiley galben mare ca un soare, pe care a scris mare de tot “AZI E O ZI MINUNATA!”, astfel incat primul lucru pe care il vede cand deschide ochii sa fie acesta.

Zilele au trecut si Vali a vazut ca bunicul a avut dreptate. De cand vedea dimineata ca incepe o zi minunata, de cand a inceput sa spuna parintilor si prietenilor ca e o zi minunata, Vali se simtea in permanenta minunat! Bunicul a avut (din nou) dreptate!

Si a mai observat ceva, cu cat spunea mai multor oameni, nu numai ca aducea un zambet pe buzele lor dar parca fiecare zambet ii umplea si mai mult paharul fericirii lui. Si el se simtea tot mai MINUNAT!

Vali e mare acum. Smiley-ul de la capul patului e acelasi, doar ca il vede si sotia lui dimineata. In plus si baietelul lui are un smiley aidoma, in camera lui.
Si toata viata lui e minunata!
Acum a inteles de ce. Bunicul a avut atata dreptate. Daca viata o privesti ca pe zilele care le traiesti, daca toate aceste zile sunt MINUNATE, atunci si viata este MINUNATA!

Cum e ziua ta azi? Sunt sigur ca MINUNATA!
Ai mai spus cuiva secretul azi? Daca nu, ziua nu e trecuta! Incearca si tu experimentul si vei vedea daca bunicul a avut dreptate.

Poveste preluata de pe site-ul www.povesticutalc.ro, autor Alin Balasoiu

GD Star Rating
loading...
AZI e o zi MINUNATA!, 9.8 out of 10 based on 5 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.