Club 99

September 16th, 2010

Club 99Cu multi, multi ani in urma traia un rege ganditor.

Acesta, desi ar fi trebuit sa fie multumit cu viata lui, avand in vedere ca detinea bogatii si lux atat cat isi dorea, nu se simtea astfel. Se intreba adesea de ce nu e fericit.

Se bucura de atentia tuturor, oriunde mergea. Participa adesea la cine de lux si petreceri insa mereu simtea ca ceva lipsea si nu isi putea da seama despre ce e vorba.

Intr-o zi, regele s-a trezit mai devreme decat de obicei si s-a plimbat in jurul palatului sau. La un moment dat a auzit pe cineva cantand fericit departe. A asteptat sa vada despre ce vorba si l-a zarit cantand pe unul dintre slujitorii sai. Acesta afisa o stare foarte mulţumita pe chipul sau. Fascinat, regele l-a chemat la el si l-a intrebat ce il face sa fie atat de fericit.

Slujitorul a raspuns: “Majestate, nu sunt nimic, sunt doar un servitor, dar ma ingrijesc zi de zi pentru a-mi păstra soţia şi copiii fericiti. Nu avem nevoie de prea mult, un acoperiş deasupra capetelor noastre şi hrană caldă pentru a ne umple burtile. Soţia mea şi copiii sunt sensul meu, indiferent ce suparare da ziua peste mine, ma duc acasa si sunt fericit, pentru că familia mea este fericita”.

Auzind acestea, regele s-a retras si si-a chemat slujitorul său cel mai de incredere. I-a povestit despre ceea ce il macina legat de fericire, i-a detaliat intamplarea cu slujitorul ce canta multumit, in speranta ca va fi inteles si consiliat.
Slujitorul sau personal l-a ascultat cu atenţie şi a ajuns la o concluzie. El a spus: “Majestate, eu cred că robul tau nu face parte inca din Clubul 99”.

“Clubul 99? Ce este acest club?” intrebă regele.

Asistentul sau ii răspunde:”Majestate, ca să şti cu adevărat ce inseamna „Club 99”, va trebui să
pregatesti următoarele … pune 99 monede de aur într-un saculet şi lasa-le la domiciliul acest rob al tau, apoi vei înţeleage ce este Club 99″.

In aceiasi seara regele a pregatit cele 99 de monede de aur si s-a preocupat sa fie asezate, într-o pungă, in fata casei robul sau.

Initial a ezitat, crezand ca era mai bine sa puna 100 monede de aur în acea punga, insa din moment ce asistenul sau l-a sfătuit să lase doar 99, a procedat totusi asa sa se asigure ca va afla misterul.

Dimineata slujitorul nici nu a iesit bine din casa ca a si văzut punga de la usa lui.

Se intreba despre conţinutul ei incat a luat-o în casa şi a deschis-o. Când a vazut ce e in geanta, a lansat un strigăt mare, mare de bucurie … Monede de aur!!! … Atat de multe!!! Abia ii venea sa creada. Si-a chemat repede sotia sa ii arate minunea.

A asezat apoi geanta pe masă, a golit-o şi a început să numere monedele. Procedând astfel,
si-a dat seama că erau 99 de monede. Nu ii venea sa creada ca e un numar impar aşa că a numărat din nou, şi din nou şi din nou, doar pentru a ajunge la aceeaşi concluzie … 99 monede de aur.

A început să se întrebe ce s-a putut întâmpla cu ultima monedă? Cine ar fi lasat 99 monede? A început să caute in toată casa, s-a uitat în curte peste tot pret de cateva ore, pentru ca nu dorea să piarda acea moneda. În cele din urmă, epuizat, a decis că va trebui să lucreze mai mult ca oricând pentru a compensa faptul că o monedă de aur lipsea si pentru a reintregi colecţia sa de 100 de monede de aur.

S-a trezit tarziu a doua zi dimineata, într-o stare extrem de oribila, striga la copiii şi soţia sa pentru intarzierea lui, realizând că şi-a petrecut cea mai mare parte din noapte cautand moduri diferite de a face rost de bani pentru a cumpara o moneda de aur.

S-a dus la lucru ca de obicei – dar nu cu starea de spirit obisnuita prin care canta fericit – ci morocanos pe comisioanele zilnice ce le avea de facut.

Văzând schimbarea drastica de atitudine a slujitorului sau regele a fost nedumerit. El si-a chemat imediat asistentul personal si i-a impartasit gândurile sale cu privire la ce a vazut şi, din nou, acesta l-a ascultat atent. Regele nu putea să creadă că funcţionarul sau, care pana ieri cânta cu putere, auzindu-se de la departare, fericit şi mulţumit de viaţa lui, a avut o schimbare bruscă de atitudine, pentru ca in mod firesc el trebuia sa fi fost si mai fericit după ce a primit monedele de aur.

Asistentul sau i-a răspuns: “Ah! Dar Majestate, funcţionarul tau acum s-a alăturat în mod oficial Clubului 99”.

El a explicat apoi: “Club 99 este doar un nume dat celor care au primit suficient, dar nu sunt niciodată mulţumiti, prin urmare, ei întotdeauna lucrează din greu şi lupta pentru a castiga inca ceva suplimentar… pentru a ajunge la ceva rotund… la 100!

Avem atât de multe lucruri pentru care am putea fi recunoscători si putem trăi fericiti vietile noastre cu foarte puţin, dar suntem insetati sa cautam mai mult şi mai bun, ne dorim mereu peste ce avem.
Nu putem sa fim fericiti, mulţumiti, visam la mai mult şi la mai mult şi nici nu ne dăm seama de preţul pe care il platim pentru aceasta. Ne pierdem somnului, fericirea, ranim oamenii din jurul nostru ca preţ platit pentru a ne satisface nevoile si dorintele noastre de „mai bine”.

Aceasta este povestea celor care se alatura Clubului 99″.

Auzind acestea Regele a decis că, chiar din acea zi, sa inceapa aprecierea tuturor lucrurilor pe care le avea deja in viata sa.


Lupta pentru „mai bine” este intotdeauna bună, dar haideţi să nu depunem eforturi atât de mari, sa nu riscam atat de mult sa ne pierdem linistea si pe cei dragi inimilor noastre, sa nu compromitem fericirea noastră pentru momente de lux!

GD Star Rating
loading...
Club 99, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 comentarii la “Club 99”

  1. teooodora on November 7, 2010 19:36    

    woau. foarte tare.
    interesanta povestirea. Imi place denumire de club 99 si semnificatia.
    Plus ca acest club 99 chiar exista…

  2. Doina on November 14, 2011 02:22    

    Vă mulţumesc pentru povestire, chiar te pune pe gânduri. Cred ca toti frecventam, macar din cand in când, Clubul 99. La fel de mult mi-a plăcut “Supa de piatră”. Felicitări pentru rezultatul muncii depuse!

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.