Daruiti-va dar nu va transformati in martiri

August 29th, 2010

Daruiti-va dar nu va transformati in martiriUrmati regula: Million Dollar Baby

– de Robin Sharma –

Mi-a plăcut filmul “Million Dollar Baby”. M-a mişcat adânc. Este de neuitat. Şi, cu toate că propune atât de multe lecţii de viaţă, una dintre ele m-a impresionat în mod deosebit: “Protejaţi-vă.”

Mă consider un optimist de primă clasă. Încerc să fiu incredibil de pozitiv. Sunt hotărât să văd aspectele bune în orice situaţie şi binele în orice persoană. Aştept, cu adevărat, tot ce este mai bun de la viaţă. Dar mă regătesc şi pentru ce este mai rău. Este o atitudine raţională. Viaţa nu este o poveste cu zâne. Trebuie să spun că a te aştepta la bine şi a fi în acelaşi timp pregătit pentru rău nu este un echilibru uşor de găsit. Dar cred că este important ca fiecare dintre noi să se străduiască să realizeze acest echilibru şi să caute propria sa cale de implinire.

Aşadar, fiţi minunat de iubitori şi de deschişi faţă de oameni. Categoric. Dăruiţi-vă şi ajutaţi-i pe cei din jur pe cât puteţi. Fără îndoială. Fiţi unul dintre acei oameni deosebiţi care lasă lumea mai bună decât au găsit-o. Dar vă mai sugerez şi să nu vă transformaţi în martiri. Problema martirilor este că majoritatea ajung să moară pe rug.

Găsiţi un echilibru intre bunătatea şi grija faţă de alţii şi bunătatea şi grija faţă de propria persoană. Un echilibru între energia pe care o cheltuiţi susţinându-i pe alţii şi energia pe care trebuie să o păstraţi pentru a vă susţine. Găsiţi acel delicat echilibru între iubirea pentru ceilalţi şi.iubirea de sine.

Stabiliţi limite. Cunoaşteţi-vă limitele. Nu exageraţi. Protejaţi-vă.

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.