Lumea e mică

July 27th, 2010

Lumea e mică– Robin Sharma –

Mulţi dintre clienţii noştri vorbesc despre cartea lui Thomas Friedman, “Pământul este plat”. Este vorba despre  globalizare şi despre uniformizarea pieţelor de către economiile emergente. O carte excelentă. Titlul insă mi-a sugerat un subiect complet diferit şi anume, importanţa perspectivei.

Pământul nu este plat – în schimb, lumea e mică. Iată ce doresc să subliniez: trăim pe o planetă mică, într-un Univers gigantic. Stephen Hawking, celebrul fizician, spunea că ne aflăm pe o planetă neînsemnată, care gravitează în jurul unei stele de dimensiuni medii, aflată la periferia uneia dintre cele o sută de miliarde de galaxii. Iar eu sau dumneavoastră suntem doar unul dintre miliardele de oameni de pe planetă.

Oare problemele pe care le avem de înfruntat în viaţă sunt chiar atât de importante? Un mic exerciţiu de gândire în perspectivă face viaţa mai uşor de trăit.

O întrebare pe care mi-o pun câteodată, când am necazuri, este: “Va mai conta asta peste un an?” Dacă răspunsul este nu, trec mai departe rapid.

O altă întrebare excelentă, pe care vă invit să o puneţi echipei la locul de muncă şi familiei, acasă, este: “A murit cineva din asta?” Dacă nu, lucrurile se vor linişti şi, de obicei, cei care reacţionează mai calm au ultimul cuvânt.

Păstraţi-vă perspectiva! Majoritatea problemelor pe care le luăm drept dezastre se dovedesc mai târziu a fi  binecuvântări. Am trăit lucruri care la început păreau dureroase. Credeam că s-a sfârşit ltunea. Dar, odată cu trecerea timpului, s-au transformat tocmai în lucrurile care îmi fac viaţa mai bună, mai fericită şi mai împlinită. Şi cred că  acelaşi lucru este valabil şi în cazul dumneavoastră.

Aşadar, învăţaţi să priviti în perspectivă. Concentraţi-vă asupra aspectelor bune. Zâmbiţi şi râdeţi mai mult. Viaţa este scurtă, iar lumea e mică – dar mai este şi foarte, foarte largă.

GD Star Rating
loading...
Lumea e mică, 5.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.