Acolo unde ne este atenţia ne este şi energia

July 21st, 2010

Acolo unde ne este atenţia ne este şi energiaCei mai mulţi oameni emit vibraţii ca urmare a ceea ce observă. Şi astfel, atunci cînd ei observă ceva care îi face să se simtă bine, simt bucurie, dar atunci cînd observă ceva care îi face să se simtă neplăcut, ei pur şi simplu nu mai simt bucuria. Şi cei mai mulţi oameni cred că nu au nici un pic de control asupra a ceea ce simt, deoarece ei nu reuşesc să dobîndească controlul asupra condiţiilor în care au aceste emoţii de răspuns.

Ei cred că lipsa de control asupra propriilor experienţe este răspunzătoare în cel mai înalt grad de absenţa bucuriei pe care au sesizat-o. Şi ţie trebuie să-ţi reamintim că, dacă vei continua să observi lipsa lor de bucurie, ai să o pierzi şi pe a ta”, spun autorii cărţii “Legea Atracţiei”, Esther şi Jerry Hicks (Ed. Prestige).

Aşadar, ce anume sîntem înclinaţi să “observăm”, ce anume ne captează atenţia în viaţa de zi cu zi? Sîntem excesiv de atenţi la efectele crizei, la ce nu face, nu ştie, nu poate, nu înţelege, nu vrea sau nu crede alt om? Ne trezim aproape întotdeauna în faţa televizorului cînd ştirile cele mai nefericite se preumblă pe ecran sau cînd un film dramatic tocmai începe? Vedem la cei din jurul nostru doar părţi negative, doar ceea ce putem critica, doar ceea ce ne enervează pe noi înşine, ne derutează sau ne trezeşte interesul prin negativitate? Dacă răspunsul este “da”, înseamnă că ne concentrăm asupra “nefericirii”, sîntem atenţi la nefericire/rău/suferinţă în lipsa unor soluţii pentru rezolvarea lor şi, în acest timp, ne pierdem propria capacitate de a fi fericiţi.

Căci, acolo unde ne este atenţia ne este şi energia. Dacă “a observa negativitatea” devine un obicei, un program mental, începem să simţim negativ, apoi să atragem în experienţele vieţii noastre evenimente care ne confirmă suferinţa. Legea Atracţiei face ca lucrurile/evenimentele/problemele să vină către noi, fie că le dorim intens sau nu le dorim.

Creaţia prin respingere este tocmai creaţia prin critica permanentă a lucrului nedorit. Ceea ce nu vrem se ţine după noi în virtutea simplului fapt că-l observăm, deci “sîntem conştienţi de prezenţa lui”! Reparaţiile vibraţionale, energetice în toate situaţiile în care ne displace o stare de lucruri, o situaţie, un eveniment sau orice nu se pot face decît orientîndu-ne atenţia asupra altor lucruri/situaţii/evenimente. Faptul simplu că noi continuăm “să observăm” o stare de rău îi dă energie, o perpetuează, o creşte, pînă ce devine propria noastră trăire, vibraţie şi, din nefericire, problemă de viaţă. Orice ne displace se disipează prin orientarea atenţiei către altceva, de obicei către ceva ce ne ajută să ne simţim mai bine. Către ceea ce ne dorim cu adevărat. Să ne gîndim la ceea ce ne dorim, la ceea ce ne place, la ceea ce este, deja, prezent în viaţa noastră şi ne dăruieşte un strop de pace şi de bucurie care poate fi primul pas către reîntoarcerea la starea de bucurie pierdută. Rugăciunea şi orientarea gîndurilor noastre către soluţii este un fel în care ne putem muta atenţia de la ceea ce nu ne dorim, dar se manifestă, de la ceea ce respingem, dar pare să ne ocupe cîmpul observaţiei şi al experienţei de zi cu zi.

Obişnuiţi-vă să vă îndepărtaţi de vibraţiile negative, de sentimentele dezastruoase şi dizgraţioase pe care le puteţi simţi, fie în relaţiile de viaţă, fie numai în interior, concentrîndu-vă asupra lucrurilor prezente, pozitive, prietenoase din viaţa voastră.

Negativul/răul/suferinţa nu pot fi înlăturate prin lupta cu ele, ci prin mutarea atenţiei de la ele.

Nu le mai hrăniti energetic, în clipa în care ele dispar din conştiinţă, dispar şi din realitate.

Sursa: Editorialul din National

GD Star Rating
loading...
Acolo unde ne este atenţia ne este şi energia, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.