Povestea generozităţii

May 16th, 2010

Povestea generozităţiiA fost odată o femeie înţeleaptă ce pribegea printre munţi.

Într-o bună zi, ospătându-se din apa cristalină şi răcoroasă a unui lac, observă pe maluri o piatră nestemată, de o neprieţuită valoare. O ridică, o admiră, o şterse şi o aşeză cu grijă în traista ei. Apoi îşi văzu de drum.

A doua zi întâlni un alt călător. Acesta era înfometat şi femeia îşi deschise desaga pentru a-i oferi o felie de pâine. În acel moment, pribeagul observă strălucirea pietrei preţioase şi, renunţând la mâncare, rugă să i se dea nestemata.

Fără să stea pe gânduri, înţeleapta îi înmână piatra şi hoinarul dispăru în ceaţă, fericit fiind că posedă o asemenea valoare care, vândută fiind, urma să-i asigure un trai îndestulător tot restul vieţii.

După alte câteva zile, drumurile celor doi s-au încrucişat din nou, bărbatul înapoind femeii nepreţuita piatră. După câteva clipe de tăcere, acesta i se confesă:

“Am stat mult timp pe gânduri… Conştientizez valoarea acestei pietre, dar trebuie să ţi-o dau înapoi, în speranţa că-mi vei dărui o comoară mult mai de preţ: oferă-mi o părticică din ceea ce te-a împins să-mi faci cu atâta generozitate acest cadou.”

GD Star Rating
loading...
Povestea generozităţii, 5.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.