Povestea corbului însetat

May 6th, 2010

Povestea corbului însetatÎntr-o zi toridă de vară, un corb însetat zbură disperat în căutarea unei surse de apă, să-şi potolească setea arzătoare. Vreme îndelungată nu a reuşit să identifice niciun loc unde să se hidrateze. Încet-încet, tot mai vlăguită şi epuizată, înaripata îşi pierdu orice speranţă, când, deodată, observă un vas de lut.

Fericit, corbul se aruncă asupra vasului, curios dacă va găsi câteva picături de lichid salvator. Plăcută îi fu surpriza să vadă puţină apă pe fundul recipientului. S-a tot chinuit să răstoarne ulciorul, pentru ca lichidul să se prelingă şi să se poată înfrupta din el. Din păcate, vasul se dovedi a fi prea solid şi greu de urnit pentru pasărea însetată…

Înaripata căzu pe gânduri, meditând ceva vreme. Brusc, privirea i se opri pe un maldăr de pietriş şi o străfulgeră idea salvatoare. Astfel, ambiţios şi plin de răbdare, corbul se apucă să introducă, una câte una, pietricelele in recipient. Şi, pe măsură ce vasul se umplea, nivelul lichidului din interior se ridică, până la limita accesibilă însetatului corb.

Strategia sa a funcţionat!

Nu există problemă fără rezolvare.

Totul depinde de strădania ta de a găsi cât mai curând soluţia cea mai potrivită!

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.