Şoricelul

February 5th, 2010

ŞoricelulUn şoricel tragea cu ochiul printr-o crapatura a zidului si a vazut taranul si nevasta acestuia deschizand un pachet.

“Interesant de vazut ce mancare este in pachet!”, s-a gandit soricelul in sinea lui, dar s-a cutremurat vazand pe cei doi soti scotand o capcana de soareci.

A iesit soricelul in curte si a inceput sa strige:

– Este o capcana de soareci in casa, este o capcana de soareci!!!

Gaina a cotcodacit, si-a ridicat capul si i-a zis:

– Stimate soricel, eu stiu ca-i o nenorocire pentru tine, dar pentru mine nu are nici o importanta.

Soricelul s-a indreptat catre purcelul din curte, care i-a aratat simpatie si i-a spus:

– Imi pare asa de rau domnule soricel, dar nu este nimic de facut decat sa ma rog pentru tine.

Soricelul s-a dus spre vaca, dar ea l-a privit cu dispret:

– Poti sa crezi ca sunt in pericol, ha, ha…

Trist si speriat s-a intors soricelul acasa sa se descurce singur cu capcana de soareci.  Noaptea s-a auzit un clic, ca atunci cand se inchide o capcana de soareci. Nevasta taranului a sarit din pat sa vada ce s-a prins in capcana. In intuneric nu a vazut ca era coada unui sarpe otravitor ce s-a prins in capcana. Sarpele a muscat-o si ea a fost transportata la spital. A fost tratata si a revenit acasa cu temperatura mare.

Toti stim ca cel mai bun tratament in caz de temperatura mare e o supa proaspata de gaina. A luat taranul gaina si a taiat-o ca sa gateasca supa.  Vecini si prieteni au venit sa viziteze bolnava si stateau cu ea cu schimbul. Ca sa-i hraneasca s-a vazut nevoit taranul sa taie porcul.

Femeia era pe moarte si nu dupa mult timp a murit. Multi cunoscuti au venit si pentru masa de dupa inmormantare a trebuit taranul sa taie vaca.

Morala: Ori de cate ori veti auzi ca cineva are o problema si vi se va parea ca ea nu va va atinge, amintiti-va ca atunci cand cel mai slab e amenintat, toti suntem in pericol!

GD Star Rating
loading...
Şoricelul, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.