Viaţa este aşa cum ne-o fac gândurile

December 11th, 2009

Viaţa este aşa cum ne-o fac gândurileŞapte feluri în care puteţi cultiva o atitudine mentală aducătoare de linişte şi fericire

Regula nr. 1: Sâ ne umplem minţile cu gânduri de pace, curaj, sănătate şi speranţă, pentru că „viaţa este aşa cum ne-o fac gândurile“.

Regula nr. 2: Să nu încercăm niciodată să ne răfuim cu adversarii noştri, pentru că în acest fel ne vom face mai mult rău nouă decât lor. Să facem asemenea generalului Eisenhower: să nu pierdem nici 0 clipă gândindu-ne la cei care nu ne plac.

Viaţa este aşa cum ne-o fac gândurileRegula nr. 3:

A. În loc să ne facem griji din cauza ingratitudinii, să o anticipăm. Să ne amintim că din cei zece leproşi pe care Isus i-a vindecat într-o zi – numai unul I-a mulţumit. De ce ne-am aştepta să primim mai multă recunoştinţă decât Isus?

B. Să ne amintim că singura cale prin care ne putem afla fericirea nu este anticiparea recunoştinţei, ci a dărui din bucuria de a dărui.

C. Să ne amintim ca recunoştinţa este o trăsătură ,,cultivată“; aşadar, dacă vrem să avem copii recunoscători, trebuie să-i educăm în acest spirit.

Regula nr. 4: Treceţi-vă în revistă binecuvântările, nu necazurile!

Regula nr. 5: Să nu îi imităm pe ceilalţi. Să ne găsim pe noi înşine şi să fim noi înşine, pentru ca „invidia înseamnă ignoranţă“, iar „imitarea înseamnă sinucidere“.

Regula nr. 6: Când soarta ne oferă o lamâie, să încercăm să facem o limonadă.

Regula nr. 7: Să uităm de propria noastră nefericire, încercând să aducem puţină fericire altora. „Când eşti bun cu alţii, cu tine însuţi eşti de fapt cel mai bun.“

GD Star Rating
loading...
Viaţa este aşa cum ne-o fac gândurile, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.