Legea valorii

December 2nd, 2009

A opta lege universală a succesului este Legea Universală a Valorii şi a Schimbului Reciproc.

“Nu daţi cele sfinte câinilor nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.”
– Matei, 7:6


Legea Universală a Valorii şi a Schimbului Reciproc se referă la interacţiunile care au loc între diferitele niveluri de conştiinţă. Atunci când interacţionezi cu o anumită persoană, nivelul ei de conştiinţă ar trebui să fie apropiat de al tău. Absolut totul se exprimă prin noţiunea nivelului de conştiinţă.

Mai simplu, legea universală a valorii afirmă că nu trebuie să-ţi iroseşti comorile – lucrurile care sunt importante pentru tine – cu oameni, locuri şi lucruri care sunt mai prejos de nivelul tău de conştiinţă.

De exemplu, să presupunem că împărtăşeşti valorile tale de cinste, onestitate şi adevăr unei persoane care are nivelul de conştiinţă al unui hoţ şi mincinos. Acel om, nu numai că nu va înţelege ce îi oferi, dar va sfârşi prin a te urî şi a te duşmăni. Este doar o chestiune de timp până când acea persoană îţi va răspunde în singurul mod pe care îl cunoaşte: minţindu-te, înşelându-te şi furându-te. Nu are nicio importanţă cât de mult îl/o iubeşti şi îi doreşti binele, el sau ea nu-ţi va putea răspunde decât în maniera conformă cu nivelul său de conţtiinţă: acela al unui hoţ şi mincinos.

GD Star Rating
loading...
Legea valorii, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.