Pentru o conştiinţă de sine împăcată…

February 27th, 2010

Pentru o conştiinţă de sine împăcată…Cei mai mulţi dintre noi, în mod voit sau involuntar, demarează o sumedenie de lucruri, dar nu finalizează nici unul dintre ele sau prea puţine!

Dacă nu termini un proiect început, îţi anulezi bucuria conştientizării sentimentului de învingător. Iar, dacă nu percepi statutul de triumfător, tocmai pentru că te declari din start un ratat, succesul va rămâne un termen utopic pentru tine. Mai mult: dacă nu ai atins niciodată savoarea victoriei, vei alimenta perpetuu în tine conştiinţa unui incapabil de a duce la bun sfârşit orice iniţiativă. Eşecurile tale îşi vor pune amprenta, amplificând acest disconfort, iar memoria ta va sedimenta în conştiinţă percepţia de învins. Această presiune va deveni, la un moment dat, insurmontabilă, degajând idea incapacităţii tale. Şi, cel mai dureros aspect: fără să vrei, îţi vei imagina existenţa ireală a unor obstacole de nedepăşit în atingerea dezideratelor tale!

În sens contrar, dacă lupţi pentru a finaliza cu succes orice activitate demarată, vei contribui, încet-încet, la întărirea conştiinţei de sine, respectiv îţi vei amplifica încrederea în tine însuţi, conştientizând faptul că un lucru dus la bun sfârşit reprezintă un real succes. O victorie te stimulează să atingi noi culmi şi noi standarde. Rezultatele unui triumf dobândit dau naştere la succesiunea naturală a altor obiective atinse. Şi, în mod progresiv, curajul dobândit te va arunca în braţele unor provocări tot mai elaborate şi pretenţioase, conştiinţa învingătorului din tine evoluând şi inducându-ţi spiritul de luptător.

Pentru o conştiinţă de sine sănătoasă, finalizează orice lucru început!

Epilog

Nu demara prea multe proiecte concomitent. Încearcă să duci la bun sfârşit o activitate iniţiată anterior. Fă tot posibilul să rămâî “lipit” de o acţiune, precum un timbru de scrisoare, până ce ajungi la “destinaţia” finală.

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.