Fă-ţi propria declaraţie de viziune

April 9th, 2013

Fă-ţi propria declaraţie de viziuneHaide să facem o călătorie în viito­rul tău. Mai întâi, uită o clipă de toate grijile. Inspiră profund şi relaxează-ţi corpul şi mintea. Imaginează-ţi că este ziua ta de naş­tere şi că ai 80 de ani. (Dacă ai deja peste 80 de ani, imaginează-ţi că eşti la petrecerea ta de 100 de ani de viaţă.)

Stai aşezat la o masă fru­moasă, lungă, din lemn lăcuit, într-o cameră călduroasă, spaţioasă şi confortabilă. In jurul mesei sunt oamenii la care ţii cel mai mult — familia, prietenii, partenerul de viaţă, copiii, oamenii cu care ai lucrat de-a lungul anilor şi alţi cunoscuţi. Gândeşte-te numai la oamenii care ai vrea să stea împreună cu tine la masă.

Rând pe rând, toţi cei aşezaţi la masă vorbesc despre tine. Iţi spun ce ai însemnat pentru ei, cum te-ai purtat cu ei de-a lungul anilor şi cum le-ai influenţat vieţile. Invitaţii tăi aduc în discuţie lucrurile care-i fac să fie mândri de tine şi realizările tale din viaţă.

Peste câteva ore, petrecerea se termină iar tu pleci de unul singur să faci o plimbare lungă într-un loc în care te-ai simţit mereu liniştit şi sigur pe tine. Imaginează-ţi că străbaţi o plajă, ascultând vuietul valurilor care se izbesc de ţărm, sau că te afli pe vârful unui munte, bucurându-te de o briză răcoroasă care-ţi gâdilă părul în timp ce admiri priveliştea panoramică ce te înconjoară, sau că te plimbi printr-o pădure, adulmecând mirosurile reci de pin şi eucalipt, care-ţi umplu simţurile. In timp ce te plimbi, te gândeşti la ce ai realizat în viaţă. Meditezi asupra impactului pe
care l-a avut viaţa ta în această lume. Te gândeşti la lucrurile care au dat sens vieţii tale. Iţi aminteşti cum te-ai purtat cu oamenii pe care îi preţuieşti. Reflectezi asupra lucrurilor pentru care vrei să-şi amintească ceilalţi de tine şi asupra celor în care ai crezut cu tărie în viaţa ta.

 Acest exerciţiu este valoros pentru că te ajută să-ţi dai seama ce este cu adevărat important pentru tine în acest moment al vieţii tale, când încă mai ai posibilitatea de a face ceva în privinţa acesteia.

Notează-ţi în caietul tău preferat, în jurnalul tău:

Când te-ai văzut la petrecerea de 80 de ani, ce-ai gândit referitor la alegerile pe care le-ai făcut şi la modul în care ţi-ai trăit viaţa?

Care sunt lucrurile de care vrei să-ţi aminteşti?

Ce vrei să spună despre tine oamenii adunaţi în jurul mesei?

Ce anume va conferi valoare vieţii tale în momentele în care te vei plimba de unul singur, după cea de-a 80-a aniversare?

Sursa: „Leadership total’ autor: Anthony Silard

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.