† Your memories Forum Index
Author Message

<  Despre viata si moarte  ~  Cum vede medicina moartea

administrator
Posted: Thu Mar 01, 2012 11:04 am Reply with quote
Forum Administrator Joined: 01 Jan 1970 Posts: 76
De ce doctorii lupta sa tina pacientii in viata dar ei prefera sa moara repede? Uite niste secrete de profesie

Ei bine, iata ce gandesc doctorii despre moarte... cand e sa vina.

Suntem disperati sa ramanem in viata, nu-i asa? Apelam la doctori si le cerem sa faca orice sa ne salveze. Si acestia apeleaza la toate metodele si echipamentele in acest sens pentru mentine pacientul in viata, cum ar fi chimio-terapie, viata asistata de aparate, radiatii, operatii chirurgicale, resuscitare.

Dar tocmai asta nu doresc doctorii pentru ei: sa moara in chinuri si sa moara singuri, chiniti cu aparate si tratamente!
Pentru ca in final, toate metodele de mentinere in viata provoaca pacientilor dureri uneori insuportabile, iar viata in spitale e trista si de regula insingurata, cu multi straini pe langa tine si mai putin familia si prietenii.

Stiti de exemplu ca resuscitarea de urgenta rupe coastele pacientului cand e aplicata si ulterior durerea e foarte mare pentru acesta?
Doctorii nu vor sa treaca prin interventii agresive de mentinere a lor in viata.

Doctorii vor sa traiasca, desigur, cat mai mult timp posibil, insa nu vor sa le fie anuntata moartea catre cei dragi lor de un alt doctor de la un spital. Vor sa moara linistiti, cand le vine timpul, cu cei dragi alaturi, sau cel mult intr-un ospiciu unde de regula cei de acolo ofera servicii speciale ca bolnavii sa se simta cat mai bine inainte sa moara, in niciun caz sa nu se simta singuri si in niciun caz sa nu se simta chinuiti.

Aceste pareri apartin unui doctor, Ken Murray , profesor la USC Medical School din SUA, publicate pe un site de specialitate, Zocalopublicsquare.org.

Deci, cum vrei sa mori, cand e sa vina momentul? Acasa... sau la spital?


Aceasa stire a fost preluata de pe Newz.ro


A înviat din morți după 45 de minute


O femeie a fost declarată moartă după ce a suferit un infarct. Medicii au permis familiei să-i fie alături pacientei, care, în mod inexplicabil, a revenit la viață.

Rudele Lornei Baillie (49 de ani) din Marea Britanie au fost devastate la aflarea veștii decesului acesteia, pe data de 10 februarie, după ce a suferit un atac de cord. Medicii au spus familiei că după trei ore de resuscitare, în care nu au avut niciun rezultat pozitiv, au fost nevoiți s-o declare moartă. Ea era totuși menținută în viață în mod artificial, însă aceasta nu și-a găsit sfârșitul, scrie "The Daily Mail".

Apropiații s-au adunat pe lângă patul pacientei pentru a-și lua rămas bun. După 45 de minute petrecute alături de ea, soțul, John Baillie (58 de ani), i-a șoptit că o iubește, moment în care culoarea pielii femeii a început să devină normală, dar asistentele i-au asigurat pe cei prezenți că este doar un efect secundar al tratamentului aplicat anterior.

Deși medicii au spus că femeia este "tehnic moartă", ea a clipit și și-a strâns una dintre fiice de mână, însă asistenta a explicat familiei că acestea sunt doar mișcări involuntare ale Lornei.

Familia nu a vrut să accepte aceste explicații și a insistat să vină un doctor, care a descoperit că femeia avea puls și a transferat pacienta de urgență în secția de terapie intensivă.

"Am întrebat asistenta dacă este normal să mă strângă de mână și să deschidă ochii și mi-a zis că da. Noi suntem o familie unită și nu renunțăm ușor. Îi spuneam mamei să fie puternică și să se întoarcă la noi. La un moment dat, tata i-a zis - Lorna, vino înapoi, te iubesc - și dintr-o dată ea a revenit", povestește una dintre fiicele femeii, Leanne Porteous (31 de ani).

Medicii au rămas și ei uimiți de acestă recuperare, spunând că așa ceva se întâmplă extrem de rar.

Acum, Lorna se simte din ce în ce mai bine.

Sursa: adevarul.ro

_________________
Your Memories Forum administrator
E-mail: contact@yourmemories.ro
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum