† Your memories Forum Index
Author Message

<  Despre imbatranire  ~  Suntem programati genetic sa ne ascultam batranii

administrator
Posted: Sat Jan 09, 2010 1:12 pm Reply with quote
Forum Administrator Joined: 01 Jan 1970 Posts: 76
Se pare ca respectarea batranilor nu este doar un semn al bunelor maniere, ci este notata in gene. Oamenii de stiinta au relevat ca practica este adanc inradacinata chiar in evolutia oamenilor. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat comportamentul unui grup de maimute, care asemenea oamenilor politicosi, se opreau si ascultau cu atentie oricand batranii aveau ceva de anuntat, titreaza, miercuri, "Mail Online".

Desi membrii seniori ai grupului de primate vorbeau mai putin, ei aveau mai multe sanse sa primeasca un raspuns de la cei tineri. Descoperirea sugereaza faptul ca aceasta trasatura este mai repede mostenita decat invatata. Oamenii de stiinta au studiat chemarea a noua femele dintr-un grup de maimute. Astfel, ei au descoperit ca batranele, care vorbeau mai putin, primeau un raspuns mult mai repede decat tinerele vorbarete.

"Se pare ca varsta este un factor major cand vine vorba de contributia indivizilor in timpul conversatiilor. Astfel, batranii sunt mai putin vorbareti, dar primesc mai multe raspunsuri", au declarat oamenii de stiinta de la Universitatea Rennes din Franta. Se pare ca batranii merita mai multa atentie deoarece au mai multe cunostiinte si un rol stabilizator in grup.

Sursa: http://n6.ro/19

_________________
Your Memories Forum administrator
E-mail: contact@yourmemories.ro
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum