Chirurgul, avocatul si regele Siamului

July 27th, 2014

Chirurgul, avocatul si regele SiamuluiCu ani de zile in urma, cand regele Siamului a venit in America pentru o operatie la ochi, chirurgul american nu stia ce pret sa stabileasca pentru operatia pacientului sau de origine regala. El isi zicea: “Poate fi 1000 $ pentru a pastra o buna relatie cu acesta sau 10.000 $ pentru a dovedi faptul ca operatia a meritat drumul foarte lung facut de acesta, pana in SUA.

Pentru ca nu stia la ce suma sa se hotarasca, cineva i-a sugerat sa-l intrebe pe avocatul regelui, care ar putea sa-i spuna suma potrivita. Zis si facut! “Nicio problema!” a zis avocatul. “Regele este un om onorabil, la fel ca tine. El stie sa aprecieze valoarea. De aceea este foarte simplu: trimite-i regelui o factura, fara a-i indica pretul! Scrie-i apoi langa factura un bilet de mana cu mentiunea: “Regele nu poate gresi!”

Doctorul a facut asa cum i-a sugerat avocatul. Nu dupa multe zile, acesta a primit un cec de 75.000 $. Chirurgului nu i-a venit sa creada cand a vazut atatea bani. Imediat i-a cumparat sotiei o blana de nurca, a comandat doua masini noi si a topit restul banilor intr-o calatorie in jurul lumii.

Cand s-a intors acasa, era obosit de atata drum, dar fericit si improspatat. Cand a deschis cutia postala, a gasit o scrisoare cu o factura de la avocatul regelui. Nu avea nicio suma indicata, dar langa ea era un bilet scris de mana cu mesajul: “Un doctor onorabil nu poate gresi!”

 

 

De cate ori nu se intampla sa nesocotim persoana care ne-a dat sfatul “castigator” si sa ne asumam singuri toti laurii victoriei..Cu povestea asta vedem ca acea persoana nu uita ca a facut o recomandare “banoasa”, asteapta un “bonus”, o multumire..si daca ar fi avocat, ar si cere o parte din castig..Sa nu uitam asta…

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.