Formula succesului

September 23rd, 2013

Formula succesuluiAm  auzit de curând o povestire despre un om care a fost ales cetăţean de onoare al oraşului său. Cerându-i-se să relateze povestea vieţii sale, el a spus: „Prie­teni şi vecini, acum 30 de ani, când am venit aici, am in­trat în oraş pe un drum noroios, doar cu hainele de pe mine, cu pantofii din picioare şi cu toată averea mea într-o traistă roşie, atârnată de un băţ pe care-l ţineam pe umăr. Astăzi sunt preşedintele Consiliului Băncii, am în proprietate hoteluri, clădiri cu apartamente şi birouri, trei companii ce au reţele în 49 de oraşe şi sunt membru al tuturor cluburilor selecte. Da, prieteni, ora­şul vostru a fost foarte bun cu mine.”

După terminarea banchetului, de marele om s-a apropiat un tânăr, care l-a întrebat: „Domnule, aţi putea să-mi spuneţi ce se afla în acea traistă roşie cu care aţi intrat în oraş acum 30 de ani?” Bărbatul a răspuns: „Cred, tinere, că erau cam jumătate de milion de dolari şi vreo 900 000 în obligaţiuni de stat.”

Pentru a înţelege ce este succesul, mai întâi trebuie să întrebăm ce se găseşte în traista roşie. Dacă îţi cer să defineşti succesul, definiţia pe care o vei da va fi în funcţie de
ceea ce ai în traista roşie — lucrurile de care ai cu adevărat nevoie pentru a trăi.

Imaginează-ţi că îţi pregăteşti traista roşie. Ce pui in ea? Care e potenţialul tău de plecare pentru mai departe?

Sursa: John Maxwell, Realizeaza-te pe deplin

GD Star Rating
loading...

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website


This blog is kept spam free by WP-SpamFree.